search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Arbetsledare/arbetsintruktör Café - restaurang

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsAMA
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100
Tillträdesdagsnarast till 2020-02-11
Sista ansökningsdag2019-05-26
Referensnr19-61-0072
Publicerad2019-05-08
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
AMA
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100
Tillträdesdag
snarast till 2020-02-11
Sista ansökningsdag
2019-05-26
Referensnr
19-61-0072
Publicerad
2019-05-08

Välkommen till oss på Arbetsmarknadsavdelningen!
Arbetsmarknadsavdelningen i Jönköpings kommun ansvarar för planering, samordning och genomförande av politiskt beslutande arbetsmarknadsinsatser. Uppdraget för AMA är att minska utanförskap och bidragsberoende för kommunens invånare genom att ge stöd för att finna, få och behålla ett arbete eller börja studera och klara sin försörjning. I AMA:s uppdrag ingår att vara en flexibel organisation utifrån hur den aktuella arbetsmarknaden ser ut. AMA har för närvarande 80 medarbetare, arbetsledare i AMAs praktiska verksamheter, arbetskonsulenter som är handläggare för våra deltagare, handledare och assistenter. AMA leds av en arbetsmarknadschef och är organiserad i fyra enheter med en enhetschef i respektive enhet.
Aktuell tjänst är placerad inom AMA:s aktivitetsenhet vars huvuduppdrag är att erbjuda arbetsträning och yrkesinriktade insatser. Aktivitetsenheten består av flera praktiska verksamheter såsom exempelvis, café, textilåtervinning, naturvård, möbelflytt.

Arbetsuppgifter
Arbetet som arbetsledare har tre övergripande delar; att ge deltagarna stöd för att uppnå individuella mål mot arbete/utbildning, erbjuda meningsfulla arbetsuppgifter samt handleda och lösa problem inom verksamheten. Tjänsten innebär också att tillsammans med övrig personal planera, utveckla och följa upp verksamheten. I rollen som arbetsledare ingår inte personalansvar utan arbetsledningen består av att leda deltagare i deras utveckling mot uppsatta mål.

Aktuell placering är inom verksamhet Café Björken. I aktuell verksamhet är arbetet uppdelat på två arbetsledare. Café Björken består av ett tillagningskök, mindre bageri och café. I uppdraget som arbetsledare för café björken ingår det att handleda deltagare i förekommande arbetsuppgifterna, det kan också innebära ansvar för språkpraktik, ett strukturerat program för utrikesfödda som har både praktiska och teoretiska inslag. Uppdraget innebär också att själv delta i produktionen vid behov.
AMA:s uppdrag styrs av politiska beslut och ansvarsområdet kan komma att förändras.

Kompetenskrav
Utbildad kock, bagare eller annan relevant yrkeskompetens inom restaurangbranschen är ett krav. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med inslag av arbetsledning, handledning eller annan erfarenhet att ge stöd i människors utveckling mot mål.
De personliga egenskaperna som krävs är förmåga att leda och handleda i arbetet, engagemang och samarbetsförmåga. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta med människor från andra kulturer och/eller personer med funktionsvariationer är detta meriterande. För att trivas hos oss ser vi att du är en person som drivs av möjligheten att påverka, finner energi genom delaktighet, är handlingskraftig och är lösningsinriktad. Som person har du självständighet, initiativförmåga och en god kommunikativ förmåga. Du har förmågan att planera och prioritera din tid utifrån verksamhetens bästa. Vidare har du ett stort eget driv gällande utveckling samtidigt som du behåller en lyhördhet och flexibilitet då tjänsten kräver ett nära samarbete och ibland snabba förändringar av uppdraget.

B-körkort är ett krav.

I denna rekrytering kommer vi att fästa stor vikt vid samarbetsförmåga, tidigare yrkeserfarenheter och personlig lämplighet.

Övrigt
För att underlätta rekryteringen ber vi dig bifoga relevanta betyg och intyg samt minst två referenser.
Tjänsten är ett vikariat, start snarast enligt överenskommelse till och med 2020-02-11 med möjlighet till förlängning.

Upplysningar
Johan Hjert, enhetschef, 036-10 55 33
Patricia Rezk, teamledare, 036-10 76 54
Marie-Louise Winnerhed, Kommunal 036-10 50 80
Amanda Nygren, SACO, 036-10 26 26
Marcel Assaf, Vision, 036-10 71 08

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.