search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare i förskoleklass

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsOxhagsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2019-08-12
Sista ansökningsdag2019-06-17
Referensnr19-60-0823
Publicerad2019-05-08
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Oxhagsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2019-08-12
Sista ansökningsdag
2019-06-17
Referensnr
19-60-0823
Publicerad
2019-05-08

Arbetsplatsbeskrivning
Öxnehaga skolområde, skolorna med den bästa utsikten, är belägna uppe på höjderna i Huskvarna och består av Oxhagsskolan förskoleklass- åk 1 samt Öxnehagaskolan åk 2- åk 6 samt fem fritidshem. På vår enhet går det cirka 340 elever. Öxnehaga är ett mångkulturellt bostadsområde, där vi har ett nära samarbete med olika föreningar, organisationer och myndigheter. Hos oss är varje möte viktigt, varför vi är stolta över och måna om att bevara och berika vår mångfald. Vi arbetar efter våra ledord: Tillsammans starka!

Arbetsuppgifter
På skolan tar alla ansvar, samarbetar och söker kunskap för att eleverna ska känna att de kan, vågar och vill. Lek och skapande ingår som väsentliga delar av det aktiva lärandet och vi vill att elevens lust och nyfikenhet ska tas tillvara. Du kommer att arbeta i en våra fyra förskoleklasser. Arbetslaget består av två förskollärare samt en fritidspedagog.
Förskoleklassen har ett språkstimulerande arbetssätt och arbetar bland annat med Bornholmsmodellen för att stimulera barnens språkliga medvetenhet.
Tjänsten innebär arbete i förskoleklass under skoldagen samt på fritidshemmet vissa morgontider. Huvuduppdraget är att tillsammans med arbetslaget ansvara för att planera, genomföra, utvärdera och utveckla den pedagogiska verksamheten.

Kompetenskrav
Du ska ha lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i förskoleklassen.
Erfarenhet av arbete som förskollärare i förskoleklass, gärna i ett flerspråksområde är meriterande.
Du ska vara en tydlig pedagogisk ledare med förmåga att anpassa den pedagogiska verksamheten efter varje barns förutsättningar.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Du hittar ansökan om registerutdraget här.

Vill du veta mer?
Kontakta gärna
Maria Vigren, biträdande rektor tel 036-102486
Rosemarie Segerson, rektor tel 036-102419
Elin Blomquist, lärarförbundet tel. 036-10

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.