search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Stödassistent till Norrängens dagliga verksamhet

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-05-23
Referensnr19-70-0095
Publicerad2019-05-09
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-05-23
Referensnr
19-70-0095
Publicerad
2019-05-09

Vilka är vi?
Norrängens dagliga verksamhet vänder sig till vuxna med intellektuellt funktionshinder.
Verksamheten är belägen på Norrängen i Huskvarna, med närhet till natur. På Norrängens dagliga verksamhet arbetar 7 stödassistenter i samarbete med arbetsterapeuter och personliga assistenter. Personalgruppens erfarenhet och kompetens skapar en trygg miljö där alla ges möjlighet att växa och utvecklas.

Vad gör vi?
Du ska vara ett stöd för deltagarna i den dagliga verksamheten. Målet med verksamheten är att varje deltagare ska få en meningsfull vardag genom aktiviteter som är utformade efter var och ens förmåga, behov och intresse. Eftersom du ska kunna arbeta med alla deltagare måste du vara anpassningsbar efter deltagares individuella schema och kunna arbeta efter rutiner och struktur.

Det förekommer uteaktiviteter i alla väder. Vi arbetar med lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik som förhållningssätt. Vi arbetar aktivt för ökad självständighet, samt att erbjuda en trygg arbetsplats med social samvaro och god service. Det är viktigt att arbeta för en kvalitativ verksamhet och en god arbetsmiljö.


Vem söker vi?
Lägst omvårdnadsprogrammet, barn-och fritidsprogrammet eller motsvarande. Har du utbildning inom området autism och/ eller pedagogik är det meriterande. Dokumenterad erfarenhet av arbete inom området är ett grundkrav. Utbildning inom autismspektrum och/eller pedagogik är meriterande. Stor vikt läggs vid lämplighet, såsom personlig mognad, flexibilitet, stabilitet god samarbetsförmåga, empatisk förmåga och ett serviceinriktat förhållningssätt. Körkort är ett krav.

Vi erbjuder:

- Vi tillämpar individuell lönesättning.
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Betald semester från första anställningsåret.
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.
- Förmånscykel


Övrigt
Arbetstiden är förlagd dagtid mån-fre och tjänsten är på 100 % tillsvidare.
Urval sker löpande, välkommen med din ansökan redan idag!


Upplysningar
Sandra Viktorin, Enhetschef - 036 10 27 48
Facklig företrädare Kommunal Vård och omsorg, Linda Lindqvist, 036-103434

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.