search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Socialsekreterare missbruksvården

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO, Missbruksvården
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdagenligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-05-16
Referensnr19-70-0099
Publicerad2019-05-09
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO, Missbruksvården
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-05-16
Referensnr
19-70-0099
Publicerad
2019-05-09

Vilka är vi?
Vi är stolta över Jönköpings kommuns missbruksvård som i egen regi kan erbjuda flera olika öppenvårdsinsatser och institutionsplaceringar till kommunens medborgare. Missbruksvården består av Behandlingsenheten, Sysselsättningsenheten, HVB-sektionen samt Mottagning och Utredningsenheten. På Missbruksvårdens mottagning och utredningsenhet arbetar 13 socialsekreterare, en enhetsadministratör, en 1:e socialsekreterare och en enhetschef. Missbruksvårdens mottagning och utredningsenheten består av en Myndighetsgrupp och av en Mottagningsgrupp. Vi söker nu en socialsekreterare till Myndighetsgruppen som ansvarar för utredning och bedömning av missbruksvårdsärenden. Arbetsplatsen är belägen i centrala Jönköping.

Vad gör vi?
Tillsammans med dina arbetskamrater ansvarar du för kommunens myndighetsutövning för vuxna personer med missbruksproblematik med stöd av SoL och LVM. Du arbetar självständigt med handläggningen av ärenden, bedömning av lämpligt bistånd, underlag för beslut samt uppföljning av beviljade behandlingsinsatser. Utrednings- och bedömningsarbetet sker strukturerat med ASI som viktigt instrument. För att motivera klienter till insats är MI en viktig metod. Du arbetar i nära samarbete med övriga enheter inom kommunens egen missbruksvård men även med externa aktörer.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är socionom eller som har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren finner relevant för tjänsten. Du har goda kunskaper i aktuell lagstiftning, vidare har du tidigare erfarenhet av arbete som socialsekreterare inom aktuellt område eller inom annan offentlig myndighetsutövning. Det är också meriterande om du har utbildning i ASI och MI. Vi söker dig som är stabil och strukturerad, du ska kunna organisera och prioritera ditt arbete på ett självständigt sätt. Du har god förmåga att arbeta med komplexa frågeställningar, samt lätt för att uttrycka dig tydligt i såväl tal som skrift. Arbetet sker periodvis i ett högt tempo. Vidare ska du kunna skapa och bibehålla goda kontakter såväl externt som internt. Körkort är ett krav.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?


  • 7-timmars arbetsdag
  • Flexibel arbetstid
  • Handledning
  • Semesterväxling
  • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
  • Rabatt på gymkort, länstrafikens årskort och biobiljetter

Övrigt
Urval sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag.

Upplysningar
Ricky Alexandersson, Enhetschef 036-10 63 43
Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.