search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare inriktning fritidshem

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsTaheskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-07-01 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-06-02
Referensnr19-60-0459
Publicerad2019-05-10
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Taheskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-07-01 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-06-02
Referensnr
19-60-0459
Publicerad
2019-05-10

Välkommen till Taheskolan!

Taheskolan är en F-5 skola med ca 130 elever och ca 16 anställda. Inom skolområdet finns även Tabergsskolan, en F-5 skola med ca 220 elever och ca 40 anställda. Skolorna ligger i Taberg, söder om Jönköping. Skolorna har nära till fantastisk natur.

Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att tillsammans med andra medarbetare och chefer skapa en modern organisation där vi har fokus på att:

  • vara en skola för alla
  • öka kvaliteten i undervisningen
  • skapa tydligare ansvar, styrning och ledning
  • utveckla samarbetsformer på skolan
  • utveckla vårt arbete kring tillgänglig lärmiljö

Vi arbetar intensivt med att förbättra lärares arbetsmiljö och arbetsbelastning för att se till att lärare får vara just lärare. Vi har en fantastisk skola med god kvalité, men vi ska bli ännu bättre. Om du vill vara med på vår utvecklingsresa och om du vill arbeta med skolutveckling som verkligen fungerar så ska du söka till oss. Vi vill bygga en verksamhet där allas kompetens tas till vara för att skapa bästa möjliga förutsättningar för våra elever. Taheskolan kommer i augusti 2020 flytta till nybyggda lokaler.

Detta får du arbeta med
Mellan dina uppdrag i skolans verksamheter kommer det att finnas ställtid och tid för planering tillsammans med våra lärare i fritidshem. I arbetet som lärare i fritidshem på Taheskolan ingår du i arbetslaget fritidshem. Dina kollegor är precis som du utbildade.

Arbetsuppgifterna utgår från den pedagogiska planeringen som du gör tillsammans med dina kollegor. Du tar ansvar för att systematiskt dokumentera, analysera, utvärdera och följa upp elevernas lärande. Du kommer tillsammans med övriga kollegor att organisera, strukturera och driva verksamheten utifrån styrdokumenten och arbeta för att fånga elevernas intressen och utifrån det skapa rolig och utmanande undervisning. På Taheskolan är vi alla lagspelare och inser vikten av kollegialt lärande.

Kompetenskrav
Du är utbildad lärare med inriktning mot fritidshem, eller liknande examen. Är du nyutbildad och ännu inte har fått din legitimation är du också välkommen att söka tjänsten. Du förväntas ha god vana att hantera moderna IKT-verktyg. Vi söker dig som brinner för elevers utveckling och vill vara med och göra skillnad.

Du är kommunikativ och har lätt att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du strävar efter att utveckla varje elevs förmågor. Vi ser gärna att du har ett elevnära arbete runt värdegrund och trygghet. Du är en person som finns till för alla elever på skolan och du anammar skolans gemensamma förhållningssätt.

Övrigt
Vill du veta mer? Gå gärna in på vår hemsida och se presentationsfilmen:
https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/tabergsskolan

Vi kommer löpande intervjua under annonseringstiden. Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Tobias Möller Alderhammar, rektor, 036-10 38 03
Lars Berglund, Lärarförbundet, 036-10 38 73
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.