search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Chef för enhet IT och digitalisering

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsUtbildningsförvaltningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-05-26
Referensnr19-60-0888
Publicerad2019-05-10
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Utbildningsförvaltningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-05-26
Referensnr
19-60-0888
Publicerad
2019-05-10

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss
Vill du vara med och utveckla skolverksamheten i Jönköpings kommun? Som chef för enheten för IT och digitalisering kommer du att tillhöra den nybildade avdelningen för samordning, tillsammans med kvalitetsenheten och den administrativa enheten. Enheten för digitalisering och IT samlar förvaltningens IT-arbete och driver den digitala utvecklingen framåt. Enheten finns som stöd till förvaltningens olika verksamheter och levererar sitt arbete med hög service. Enhetens arbete sker i nära samverkan med organisationens användare. Delar av enhetens arbete bedrivs i projektform med olika begränsningar i tid och i omfattning. Enheten omfattar i dagsläget 8 medarbetare.

Ditt nya jobb
Som chef för IT och digitalisering har du ett övergripande helhetsansvar för utbildningsförvaltningens IT-arbete. Du arbetar strategiskt med fokus på framtidsfrågor. Ditt huvudsakliga mål är att arbeta för att integrera digitalt stöd på ett naturligt sätt i verksamhetens administrativa och pedagogiska processer. Detta för att nå optimal effekt på elevernas lärglädje och måluppfyllelse. 

Du effektiviserar och organiserar IT-enhetens arbete. Du bedriver löpande verksamhetsutveckling och utvecklar och formar nya pedagogiska digitala lärmiljöer, för att skapa bästa möjliga förutsättning för alla barns och elevers lärande och utveckling. I dina arbetsuppgifter ingår också att vara en kompetent kravställare i upphandling av digitala tjänster och system samt vid samverkan med leverantörer och andra interna och externa parter.

Du har budget- och personalansvar, och som chef coachar, inspirerar och leder du dina medarbetare mot enhetens uppsatta mål.

Vi söker dig
Du har adekvat högskoleutbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet eller utbildning inom systemvetenskap eller systemutveckling, samt om du arbetat inom en politiskt styrd organsiation. Tidigare ledarerfarenhet samt erfarenhet av att utveckla verksamheter är ett krav. Har du erfarenhet av projektarbete och projektledning är det meriterande. 

Som person är du både drivande och lyhörd för din omgivning samt skicklig på att göra verksamhetsövergripande analyser och prioriteringar. Du har en god analytisk förmåga och kan identifiera strategiska utmaningar samt forma strukturerade sätt att möta dem. Vi söker särskilt efter förmågan att skapa utvecklingsstödjande strukturer och kulturer.

Som ledare och chef är du öppen och närvarande i ditt förhållande till din personal. Du är utvecklingsorienterad och tydlig i ditt ledarskap. Du har en stark kommunikativ förmåga vilket omfattar att du är bekväm i att uttrycka dig såväl skriftligt som muntligt samt i att företräda verksamheten i olika sammanhang.

Övrigt
Tjänsten tillsätts utifrån att erforderliga beslut tas.

Upplysningar
Annett Kjellberg
Enhetschef
036-106701

Fackliga representanter 

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.