search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Barnskötare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsJunebäckens förskoleområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-05-26
Referensnr19-60-1243
Publicerad2019-05-10
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Junebäckens förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-05-26
Referensnr
19-60-1243
Publicerad
2019-05-10

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Nu söker vi dig som vill utveckla barnens förmåga, kunskaper och tilltro till sig själva och förbereda dem för livet och framtiden. Du arbetar nära barngruppen och ser barnens behov av stimulans för sitt lärande genom leken. Tillsammans med dina kollegor har ni ett gemensamt ansvar för hela utbildningen och att det främjar barns utveckling och lärande, i enlighet med förskolans läroplan och övriga styrdokument. Du bidrar till förskolans undervisningsuppdrag och ansvarar för förskolans omsorgsuppdrag där du ger trygghet och stöd utifrån en helhetssyn på barnet och barnets behov.

Välkommen till oss
Junebäckens förskoleområde består av sex förskolor centralt belägna i Jönköpings västra stadsdel. Vårt geografiska läge ger mycket goda möjligheter till både kultur- och naturupplevelser. Vi har närhet till bibliotek, muséer och flertalet av stadens grönområden. Förskoleområdet är även Övningsförskola för studenter från Högskolan för Lärande och Kommunikation. Vår vision är att verksamheten ska vara trygg, rolig och lärorik för alla barn. Vi vill vara en förskola dit både barn och pedagoger kommer med lust och glädje och vi verkar för en förskola där alla blir bemötta med värme och respekt. Vi lägger grunden för barnens fortsatta lärande.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Du har stort engagemang i ditt arbete som barnskötare och är en trygg förebild för våra barn. Du trivs att arbeta med andra och bidrar till ett bra samarbete. Du kan kommunicera med barn,  personal och vårdnadshavare och har förmåga att förmedla budskap på ett tydligt sätt. Du tar ansvar och är närvarande med ett förhållningssätt som utgår från att alla barn kan lyckas.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/). 


Upplysningar
Madelein Nilsson, förskolechef, tel: 036-103923
Facklig företrädare för Kommunal nås via kommunens växel, tel: 036-105000

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.