search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förstelärare inriktning specialpedagogik

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsLjungarumsskolan 7-9
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-06-02
Referensnr19-60-0435
Publicerad2019-05-13
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Ljungarumsskolan 7-9
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-06-02
Referensnr
19-60-0435
Publicerad
2019-05-13

Välkommen till Ljungarumsskolan 7-9!
Välkommen till Ljungarumsskolan 7-9 som ligger i södra delen av Jönköping med närhet till både lugn natur och aktivt stadsliv. Skolan har i dagsläget 45 pedagoger som arbetar med 386 elever fördelade på tre årskurser. Skolan har också en särskild verksamhet för elever med avvikande språkutveckling samt ett resurscentarum för elever i behov av stöd. Hos oss på Ljungarumsskolan erbjuds du som pedagog möjligheter att utvecklas och ta nästa steg inom ditt uppdrag. Tillsammans arbetar vi varje dag för kunskap och utveckling i trygghetens och hälsans tecken.

Vi söker dig...
... som är eller vill meriteras till förstelärare och vill arbeta som speciallärare på en skola som är på väg framåt. I din roll som speciallärare är du drivande, har tydliga förväntningar på eleverna och förmåga att anpassa undervisningen så att alla elever når resultat genom att skapa tillgängliga lärmiljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. Du kommer att ha kontakt och samarbete med elever, vårdnadshavare, lärare, skolledning, övrig skolpersonal samt externa samarbetspartners. I arbetsuppgifterna ingår att man i samarbete med specialpedagog, kurator och andra speciallärare arbetar med tilllhörande dokumentation kring elever. I tjänsten ingår också att man är en del av skolans EHT-team.

I din roll...
...som förstelärare har du mandat inom kollegiet att kunna föra utvecklingen framåt och att stötta dina kollegor i arbetet. Detta genom att du initierar och leder pedagogiska samtal, är beredd på att ta på dig uppdrag som handledare/processledare samt att du delar med dig av goda exempel.

Kraven för att vara meriterad till förstelärare är att du:
•är legitimerad lärare
•genom dokumentation kan redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar som lärare i skolväsendet
•har visat en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat 
•har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen, och
•även i övrigt bedöms som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen

Så här ansöker du...
Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför tjänsten söks, beskrivning av kunskaper inom IKT (informations- och kommunikationsteknik) och akademiska meriter. Förutom det personliga brevet ska ansökan också innehålla:
•CV
•Lärarlegitimation
•Examensbevis
•Studieintyg (Ladok)
•Utlåtande förstelärare från din rektor (gäller för ej meriterade) Du som söker ansvarar själv för att dela ut blanketten om utlåtande till rektor som efter att besvarat den skickar in enkäten per mail till maria.sparf@jonkoping.se

Övrigt
Ansökan sker i två steg. Din ansökan behandlas och efter det kan du som inte redan är förstelärare bli erbjuden att genomgå en meritering till förstelärare. Mer information och de handlingar som behövs till din ansökan som förstelärare finns på vår hemsida www.jonkoping.se, sök förstelärare.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Rektor Jon Borka, tfn 036106114
Bitr.rektor Malin Haag, tfn 036106120
Maria Sparf, tfn 036-10 24 23, maria.sparf@jonkoping.se
Jonas Rosander LR, jonas.rosander@jonkoping.se
Jenny Regnér LF, jenny.regner@jonkoping.se

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.