search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Gymnasielärare i dans

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsPer Brahegymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagEnl.ö.k.
Sista ansökningsdag2019-05-26
Referensnr19-61-0081
Publicerad2019-05-13
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Per Brahegymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Enl.ö.k.
Sista ansökningsdag
2019-05-26
Referensnr
19-61-0081
Publicerad
2019-05-13

Vill du arbeta på en anrik skola präglad av innovation och nytänkande? Vill du vara en del av stans bästa och mest engagerade lärarkår som motiverar, inspirerar och utmanar eleverna? Brinner du för att få vara kreativ? Och är dans din stora passion? Då ska du söka tjänsten som gymnasielärare i dans hos oss!
 
Per Brahegymnasiet…
är en skola som vilar på en historisk grund och som värnar om sina traditioner men som också är innovativ och nytänkande. Här blandas estetiskt och teoretiskt, olika kulturer och bakgrund och vi tror att olikheterna skapar kreativitet. Skolan ligger centralt i Jönköping med ca 1200 elever och 140 medarbetare. Våra högskoleförberedande utbildningar är EK, ES, HU, NA, IB och SA, yrkesexamen inom HT samt Introduktionsprogram. Skolan är organiserad i tre rektorsområden med gemensamma stödfunktioner.

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder dig som anställd hos oss på länken. Jobba i Jönköpings kommun

Vad innebär arbetet?
Dans en av fem nationella inriktningar på estetprogrammet och vi har förmånen att erbjuda samtliga på Per Brahegymnasiet. Estetprogrammet är en viktig och synlig del av skolans verksamhet och du kommer tillhöra det rektorsområde som inrymmer hela den estetiska utbildningen. Du kommer tillhöra arbetslaget dans, och tillsammans med annan lärare ansvarar du för inriktning och tillhörande institution. Det innefattar bl.a. utvecklingsarbete då vi vill vara det naturliga valet för elever som vill läsa sin gymnasieutbildning mot dans.

Vad gör du?
Du kommer undervisa framförallt i modern dans, improvisation, jazz och street. Du kommer också att ta del av och ansvara för de arbetsuppgifter som finns inom programarbetslag och ämneslag. Sammantaget kommer du leda undervisningssammanhang där kreativitet och kommunikation är ledord. Just examensmålen för estetprogrammet är en viktig grund i undervisningen för att eleverna ska uppleva en helhet i sin utbildning.

Vem är du? 
Du är behörig danslärare.  Vi har också höga krav på att du i undervisningen visar engagemang och att du kan inspirera våra elever till goda studieresultat. Erfarenhet av undervisning på gymnasiet är meriterande. Vidare har du har goda IT-kunskaper och kan på ett naturligt sätt använda digitala verktyg i din undervisning. Vi lägger stor vikt vid god arbetsförmåga, social kompetens och personlig lämplighet.

För att underlätta rekryteringen…
Ber vi dig bifoga ett kortare filmklipp där du demonstrerar dina färdigheter i modern dans, jazz och street till katariina.hyttinen@jonkoping.se , danslärare på Per Brahegymnasiet.

Vi ber dig även bifoga för tjänsten relevanta betyg och intyg när du söker, samt minst två referenser. Tänk även på att lagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Intervjuer kan komma att ske innan dess att sista ansökningsdatum löpt ut, tveka därför inte med att inkomma med din ansökan så snart som möjligt!

Upplysningar
Johan Gustafsson Junvik, rektor, tfn 036-10 63 08 alt. 072-242 3909

Fackliga företrädare

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.