search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Familjehemssekreterare och uppföljande socialsekreterare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFamiljehemsenheten
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-08-01 eller enligt överenskommelse till 2020-08-01
Sista ansökningsdag2019-05-26
Referensnr19-70-0102
Publicerad2019-05-14
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Familjehemsenheten
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-08-01 eller enligt överenskommelse till 2020-08-01
Sista ansökningsdag
2019-05-26
Referensnr
19-70-0102
Publicerad
2019-05-14

Vilka är vi?
Familjehemssektionen har idag ca 40 medarbetare. Sektionen består av familjehemssekreterare, familjehemsuppföljare, jourhemssekreterare, skolkonsulent, metodutvecklare och administratörer och är placerade i Huskvarna Stadshus, Madängen. Familjehemssektionen arbetar tillsammans för att ge ett bra stöd till familjehemmen så att barn som är placerade ska få en så trygg och stabil uppväxt som möjligt. Jönköpings kommun satsar på Vägledande samspel (ICDP) inom familjehemsvården.

Vad gör vi?
Vi arbetar med utredning, utbildning och handledning av familjehem. I Jönköpings kommuns arbete med förstärkt familjehemsvård ingår utökat stöd, extra utbildning och handledning till familjehemmen men också kompetensutveckling av personalen.

Vem söker vi?
Vi på familjehemsenheten söker nu två medarbetare, en familjehemssekreterare samt en uppföljande socialsekreterare. Det är önskvärt att du har erfarenheter av arbete med familjer och familjehemsvård. Arbetet fordrar en hög arbetskapacitet, god förmåga att skapa förtroendefulla relationer samt god flexibilitet. Som familjehemssekreterare ansvarar du för att utreda och handleda familjehem samt att ansvara för ersättningar och avtal rörande familjehem. Som uppföljare arbetar du särskilt med uppföljning av det placerade barnet vilket kräver god samarbetsförmåga med familjehemmet och särskilt med de biologiska föräldrarna.

B-körkort är ett krav för vår verksamhet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

  • 7-timmars arbetsdag
  • Flexibel arbetstid
  • Handledning
  • Semesterväxling
  • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
  • Rabatt på gymkort, länstrafikens årskort och biobiljetter

Övrigt
Urval sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag.

Tjänsterna avser vikariat, familjehemssekreterartjänsten är initialt på ett år och fyra månader och uppföljande socialsekreterartjänsten är initalt på ca ett år.

Upplysningar
Magdalena Blomgren Enhetschef 036-107449

Maria Kangeryd Enhetschef 036-106847

Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.