search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Yrkeslärare El/Energiprogrammet

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBäckadalsgymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2019-08-12
Sista ansökningsdag2019-05-26
Referensnr19-61-0082
Publicerad2019-05-14
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Bäckadalsgymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2019-08-12
Sista ansökningsdag
2019-05-26
Referensnr
19-61-0082
Publicerad
2019-05-14

Vill du få en nystart varje höst? Vill du vara med och visa våra elever vägen från jobbdröm till drömjobb och tillsammans med dem skapa framtiden? Då är arbetet som yrkeslärare på Bäckadalsgymnasiet något för dig!

Vi erbjuder dig möjligheten…
… att dagligen möta våra härliga elever, undervisa dem i karaktärsämnen på elprogrammet och genom engagemang inspirera till goda studieresultat. Du får tillsammans med oss skapa miljöer som främjar elevernas lärande samt utveckling och deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete.

Arbetet innebär undervisning i elteknik på el- och energiprogrammet, placerat på Åsenvägen, Bäckadalsgymnasiet. Du blir en del av skolans helhet och samarbetar med elever, vårdnadshavare, lärare, skolledning, övrig skolpersonal och externa samarbetspartners. Du får även arbeta nära de branscher i vår region som våra utbildningar riktar sig emot, besöka elever på deras praktik och göra uppföljningar.

Vi på Bäckadalsgymnasiet…
… är ungefär 200 medarbetare som tillsammans arbetar för att uppnå skolans mål och vi har en aktiv personalklubb som ordnar olika aktiviteter som bidrar till skolans sammanhållning. Vi är den är den yngsta gymnasieskolan i Jönköpings kommun och har sedan start varit en skola där fokus legat på yrkesutbildning, men hela tiden haft inslag av högskoleförberedande gymnasieutbildning. Våra värdeord är elevfokus, tydlighet, respekt, höga förväntningar och delaktighet/samarbete. Orden i vår värdegrund ska finnas med i allt vi gör och är länken mellan statliga och kommunala uppdrag. Läs mer om Bäckadalsgymnasiet.

Vi vill att du...
... är behörig elektriker och behörig yrkeslärare med kompetens inom elteknik. Du har vidare erfarenhet från branschen och goda kunskaper inom elinstallationer, energiteknik/distribution och säkerhetssystem/larm samt data och medianät. B-körkort är ett krav och vi vill att du har elinstallatörsbehörighet för systemspänning, om högst 100 volt. Som person är du ansvarsfull, social och flexibel. Du har ett intresse av att vara med och utveckla den pedagogiska verksamheten med fokus på undervisning och elevernas lärande. Du har vidare en god pedagogisk förmåga och lätt för att samarbeta. I rollen som lärare behöver du vara noggrann och ha förmågan till ett övergripande ansvar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

För att underlätta rekryteringen...
... ber vi dig bifoga för tjänsten relevanta betyg och intyg när du söker samt minst två referenser. Tänk även på att lagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret (lämnas i oöppnat kuvert) och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång, varpå det kan vara bra att beställa ett registerutdrag redan vid ansökan. Beställ utdrag från belastningsregistret.

Vill du veta mer om tjänsten?
Rektor: Lars Bärleving, tfn 036-10 62 75 mail: lars-gunnar.barleving@jonkoping.se

Lärarförbundet: Bernt Ringström, tfn 036 - 10 78 61, mail: bernt.ringstrom@jonkoping.se
Lärarnas Riksförbund: Henrik Ockander, tfn 036-16 63 38 , mail: henrik.ockander@jonkoping.se

Fackliga organisationer

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.