search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Kommunalrådssekreterare

FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsStaben
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-06-05
Referensnr19-04-0025
Publicerad2019-05-15
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Staben
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-06-05
Referensnr
19-04-0025
Publicerad
2019-05-15

Kan du snabbt sätta dig in i ett ärende, sammanställa fakta och göra en konsekvensanalys? Då har vi ett spännande jobb till dig!

Arbetsplatsbeskrivning
Tjänsten är placerad vid stadskontoret som är den centrala förvaltningen i Jönköpings kommun och kommunstyrelsens serviceorgan. Du är en av fyra kommunalrådssekreterare som är direkt underställda stadsdirektören.

Arbetsuppgifter
I det dagliga arbetet bistår du kommunalråden samt ser till att ärendehanteringen inför kommunstyrelsen och kommunfullmäktige fungerar smidigt och effektivt. Du kommer att spela en viktig roll för att ärendeberedningen samordnas inför behandling i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. I detta arbete kan du till del betraktas som kommunalrådens förlängda arm. Arbetet innebär mycket kontakt med andra tjänstemän inom kommunen. En central del i beredningsarbetet är också att hjälpa kommunalråden med att utforma yttranden inför sammanträdena.

Du är den som samordnar arbetet med budgetförslaget åt kommunalråden, en viktig funktion i kommunens arbete med verksamhets- och investeringsplanen. Det arbetet påbörjas under våren i samband med bokslutet och avslutas med ett förslag till budget som behandlas under hösten. Som kommunalrådssekreterare hjälper du även till med insamling och sammanställning av fakta och annan information som kommunalråden behöver i olika sammanhang. Du kommer också få en viktig roll i kommunens valarbete.

Kompetenskrav
Du har ett stort samhällsintresse, vill vara en viktig länk i den demokratiska processen och är intresserad av och väl förtrogen med att arbeta i en politiskt styrd organisation. Du har en akademisk examen som vi bedömer lämplig för tjänsten och erfarenhet av nämndadministration och/eller utredningsarbete. Tjänsten kräver att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift samt har en förmåga att utforma yttranden i likhet med hur aktuella kommunalråd uttrycker sig.

Vi söker dig som har god analytisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt med kvalitet som ledord. Du har hög integritet, är lojal och har en förmåga att snabbt sätta dig in i olika frågor. Då arbetet till viss del styrs av dagsaktuella händelser är det viktigt att ha beredskap för att snabbt göra omprioriteringar när oplanerade händelser inträffar. Vidare har du lätt för att samarbeta och är serviceinriktad.

Övrigt
Urval kommer ske löpande.

Upplysningar
Johan Fritz Stadsdirektör, 036-10 8090, johan.fritz@jonkoping.se
Fackliga företrädare Stadskontoret

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.