search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Chef för Samordningsavdelningen

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsUtbildningsförvaltningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-06-09
Referensnr19-60-1239
Publicerad2019-05-21
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Utbildningsförvaltningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-06-09
Referensnr
19-60-1239
Publicerad
2019-05-21

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje. 

Välkommen till oss
Vi söker nu avdelningschef till den nybildade avdelningen för samordning, där du får en central roll för samordning och ansvar för Utbildningsförvaltningens gemensamma interna processer. Du ingår i den förvaltningsövergripande ledningsgruppen och rapporterar direkt till utbildningsdirektören. 
Avdelningen har runt 40 medarbetare och är organiserad i tre enheter:

  • enheten för administration
  • enheten för IT och digitalisering
  • enheten för samordning och kvalitet

Avdelningen samordnar och ansvarar för förvaltningens samlade arbete med bland annat styrdokument, årshjul, ärendeberedning och nämndadministration för de två utbildningsnämnderna, barn- och elevadministration, utveckling av digitala stöd för både administrativa och pedagogiska processer samt förvaltningens systematiska kvalitetsarbete och internkontroll. Avdelningen har det övergripande ansvaret vid revisioner och inspektioner och ansvarar även för tillstånd och tillsynsfrågor för fristående förskolor och skolor.

Ditt nya jobb
Du har det övergripande verksamhetsansvaret för avdelningen och arbetar strategiskt med fokus på utveckling och framtidsfrågor. Du har personalansvar för två enhetschefer och i rollen som avdelningschef har du även chefsansvar för enheten för samordning och kvalitet.

Enheten för samordning och kvalitet ansvarar för flera förvaltningsövergripande processer. En sådan process är förvaltningens planerings- och uppföljningsprocess som bland annat innefattar förvaltningens arbete med verksamhetsplanering, intern kontroll, kvalitetsuppföljning och kvalitetsredovisning. Detta arbete sker i nära samarbete med organisationens medarbetare.

Som en av förvaltningens chefer eftersträvar du en styrning, kultur och arbetssätt med fokus på att organisationen präglas av enhetligt och gemensamt förhållningssätt.


Kompetenskrav
Du har adekvat högskoleutbildning och tidigare erfarenhet av chef- och ledarskap. Vi söker dig med erfarenhet av att arbeta med förändringsledning, utvecklings- och strategiarbete, gärna med erfarenhet av arbete från politiskt styrd verksamhet.

Som person är du tydlig, drivande och lyhörd för din omgivning samt skicklig på att göra verksamhetsövergripande analyser och prioriteringar. Du har en god analytisk förmåga och kan identifiera strategiska utmaningar samt forma strukturerade sätt att möta dem.
Vi söker särskilt efter förmågan att skapa utvecklingsstödjande strukturer och kulturer samt samla medarbetare kring en gemensam riktning och mål.

Som ledare och chef är du öppen, engagerad och närvarande. Du är kommunikativ vilket betyder att du är bekväm i att uttrycka dig såväl skriftligt som muntligt och att du är bekväm i att företräda verksamheten i publika sammanhang.

Övrigt
Tjänsten tillsätts utifrån att erforderliga beslut tas.


Upplysningar
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Göran Isberg, utbildningsdirektör, tfn 036-106704 
Kontaktuppgifter till våra fackliga företrädare hittar du här: Fackliga representanter 

Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.