search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare inriktining fritidshem

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsÖxnehaga skolområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2019-08-05
Sista ansökningsdag2019-06-17
Referensnr19-60-0508
Publicerad2019-05-22
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Öxnehaga skolområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2019-08-05
Sista ansökningsdag
2019-06-17
Referensnr
19-60-0508
Publicerad
2019-05-22

Arbetsplatsbeskrivning
Öxnehaga skolområde, skolorna med den bästa utsikten, är belägna uppe på höjderna i Huskvarna och består av Oxhagsskolan förskoleklass- åk 1 samt Öxnehagaskolan åk 2- åk 6 samt fem fritidshem. På vår enhet går det cirka 340 elever. Öxnehaga är ett mångkulturellt bostadsområde, där vi har ett nära samarbete med olika föreningar, organisationer och myndigheter. Hos oss är varje möte viktigt, varför vi är stolta över och måna om att bevara och berika vår mångfald. Vi arbetar efter våra ledord: Tillsammans starka!

Arbetsuppgifter
Vi söker nu lärare med inriktning mot fritidshem till Öxnehagaskolan. Du kommer att arbeta på Bullerbyns fritidshem för elever åk 3-6 där du ingår i ett arbetslag med utbildade lärare i fritidshem som tillsammans planerar, genomför och utvärderar verksamheten utifrån de styrdokument som finns. I arbetsuppgifterna ingår, utöver huvuduppdraget i fritidsverksamheten också skolsamverkan mot åk 3-4 där du skall vara ett stöd för eleverna, tillsammans med de lärare som arbetar i klasserna. Tillsammans med all personal på skolan ansvarar du för att ge barnen en lärande, meningsfull, utmanande och rolig vistelse i våra verksamheter. Fritidshemmen på Öxnehagaskolan har egna lokaler där ni har möjlighet att skapa en bra lärmiljö med stimulans utifrån läroplanen och de verksamhetsmål ni sätter upp.
På vår skola arbetar vi med ”Kul på rasten” samt Äventyrspedagogik.

Kompetenskrav
Vi vill att du är en legitimerad lärare med inriktning fritidshem.

Har du erfarenheter av att arbeta i ett mångkulturellt område är det meriterande. Erfarenhet av rastverksamhet samt äventyrspedagogik är också meriterande.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Du hittar ansökan om registerutdraget här.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Kontakta gärna:
Maria Vigren, biträdande rektor tel 036-102486
Rosemarie Segerson, rektor tel 036-102419
Martina Trofast, lärarförbundet tel 073-6753251

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.