search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förstelärare svenska

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBrodalsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-08-12 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-06-16
Referensnr19-60-1385
Publicerad2019-05-22
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Brodalsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-08-12 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-06-16
Referensnr
19-60-1385
Publicerad
2019-05-22

Välkommen att vara en av våra förstelärare på Brodalsskolan!

Hammardalens skolområde ligger i Norrahammar och består av Brodalsskolan och Slättenskolan. Här arbetar ca 70 personer och vi har ca 425 elever. Båda skolorna innefattar förskoleklass, åk 1-5 och fritidshem. Inom Hammardalens skolområde arbetar vi målfokuserat och strävar alltid efter att utveckla verksamheten. Våra skolor deltar i projektet med övningsskolor i samverkan med högskolan i Jönköping.

Ditt nya jobb
Vi söker dig som är särskilt yrkesskicklig lärare som kommit långt i sin profession och är intresserade av att fortsätta utveckla sin yrkesroll, vilket ska gagna eleverna men även skolans undervisning som helhet. I syfte att utveckla undervisningen och med målet att öka måluppfyllelsen kommer du som förstelärare att arbeta med undervisning och uppgifter som hör till undervisning. Du delar klassläraransvar med en lärarkollega och ni ansvarar tillsammans för elevgruppen.

Utöver undervisning förväntas du i ditt uppdrag som förstelärare att stödja andra lärare i utveckling och förbättring av undervisning genom att tillsammans med övriga förstelärare och skolledning leda det kollegiala lärandet på skolan med koppling till skolans systematiska kvalitetsarbete. Det handlar om att utveckla undervisningsmetoder, vilket ska ge bättre elevresultat. En arbetsuppgift för dig som förstelärare kan vara att vara mentor för nyutexaminerade lärare.

Kompetenskrav
Vi tror att du är en kommunikativ person som har lätt att bygga relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är en engagerad ledare och bemöter varje elev utifrån dennes behov. Du har grundskollärarexamen och lärarlegitimation. Du är väl förtrogen med Lgr 11 och du är trygg i din roll som lärare och i de arbetsuppgifter som ingår i uppdraget. Vi värderar din förmåga att engagera och entusiasmera högt. Hos oss lägger vi stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Kraven för att vara meriterad till förstelärare:
Du är legitimerad lärare och genom dokumentation kan redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar som lärare i skolväsendet. Du har visat en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen. I övrigt bedöms du som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen.

Rekryteringsprocessen
Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför tjänsten söks, beskrivning av kunskaper inom IKT (informations- och kommunikationsteknik) och akademiska meriter.
Förutom det personliga brevet ska ansökan också innehålla:
- CV
- Lärarlegitimation
- Examensbevis
- Studieintyg (Ladok)
- Utlåtande förstelärare från din rektor (gäller för ej meriterade)
Du som söker ansvarar själv för att dela ut blanketten om utlåtande till rektor som efter att besvarat den skickar in enkäten per mail till maria.sparf@jonkoping.se

Ansökan sker i två steg. Din ansökan behandlas och efter det kan du som inte redan är förstelärare bli erbjuden att genomgå en meritering till förstelärare. Mer information och de handlingar som behövs till din ansökan som förstelärare finns på vår hemsida jonkoping.se - Rekrytering av förstelärare.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Sofie Öjfelt, rektor 036-103691
Therese Hulusjö, bitr. rektor 036-103517
Marika Kolmodin-Berg, Lärarförbundet 036-10 36 58
Maria Sparf, ansvarig för förstelärarprocessen 036-10 24 23

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.