search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsJunebäckens förskoleområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överrenskommelse
Sista ansökningsdag2019-06-14
Referensnr19-60-1333
Publicerad2019-05-24
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Junebäckens förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överrenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-06-14
Referensnr
19-60-1333
Publicerad
2019-05-24

Arbetsplatsbeskrivning
Varmt välkommen till oss på Munksjöstadens- och Torpa förskola som ingår i Junebäckens förskoleområde. Vi har sex förskolor som alla är centralt belägna i Jönköpings västra stadsdel. Våra förskolors geografiska läge ger goda möjligheter till både kultur- och naturupplevelser. Vi har närhet till bibliotek, muséer och flertalet av stadens grönområden. Munksjöstadens och Torpa förskola ligger i närheten av den nya stadsdelen Munksjöstaden centralt i Jönköping.

Munksjöstadens förskola är nybyggd och startade sin verksamet hösten 2018 med sex avdelningar på två våningsplan med stora ljusinsläpp samt stor förskolegård. Torpa förskola ligger i en charmig, äldre villa där man har haft verksamhet i över 50 år, här har vi två avdelningar fördelade på två våningsplan. Till Torpa förskola hör en lummig gård med fruktträd.

Vår vision på Junebäckens förskoleområde är att verksamheten ska vara trygg, rolig och lärorik för alla barn. Vi vill vara en förskola dit barn och vuxna kommer med lust och glädje. Vi verkar för en förskola där alla blir bemötta med värme och respekti en demokratisk anda. Vi lägger grunden för barnens fortsatta lärande.

Under läsåret 18/19 har vi arbetat med projekten ”It för bättre lärande” samt ”Flerstämmig undervisning i förskolan”. I brukarenkäten till vårdnadshavare har vi höga resultat i rekommendationer om vår förskola. Förskoleområdet tar emot studenter från Högskolan för Lärande och Kommunikation.

Arbetsuppgifter:
Som förskollärare har du huvudansvar för den pedagogiska verksamheten och att undervisning och utbildning sker enligt förskolans styrdokument. Du kommer tillsammans med övriga i arbetslaget stimulera till barns utveckling och lärande samt erbjuda barnen en trygg omsorg. Verksamheten utgår från en helhetssyn på barnet samt hens behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Förskolan ska förbereda barnet för fortsatt utbildning. Arbetslaget fördelar förekommande uppgifter utifrån respektive profession och planering, uppföljning och utvärdering sker utifrån intentionerna i förskolans styrdokument. Med utgångspunkt i arbetslagets pedagogiska dokumentation genomförs ett löpande, systematiskt kvalitetsarbete.

Kompetenskrav:
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare eller nyutexaminerad förskollärare. Du bidrar till ett positivt arbetsklimat, har en mycket god samarbetsförmåga och ett stort engagemang i ditt arbete som förskollärare. Du bidrar till att barnen får en trygg och rolig vardag med många inslag av lärande. Goda IT-kunskaper är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt: För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Upplysningar: Förskolechef Madelein Nilsson, tel. 036-10 39 23
Biträdande förskolechef Teresa Sagström, tel. 036-10 38 87
Facklig representant Liselott Sundin tel. 036-10 21 09

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.