search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare i grundskolan åk 4-6/åk 1-7

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBymarkens skolområde/Hisingstorpsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-06-14
Referensnr19-60-1412
Publicerad2019-05-24
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Bymarkens skolområde/Hisingstorpsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-06-14
Referensnr
19-60-1412
Publicerad
2019-05-24

Välkommen till Bymarkens skolområde!
Är du intresserad av uppdraget som lärare i åk 4 på Hisingstorpsskolan i Jönköping? Då är just du välkommen att söka tjänst hos oss! Vårt skolområde består av två grundskolor; Hisingstorpsskolan F-6 och Vätterslundsskolan F-3. Skolorna är belägna i natursköna omgivningar på Bymarken i de västra delarna av Jönköping med närhet till naturen och vår ”skolskog”. För närvarande finns cirka 560 elever och cirka ett 80-tal anställda inom skolområdet. Hisingstorpsskolan är en grundskoleenhet F-6 organiserad i arbetslag inom verksamheterna förskoleklass, åk 1-6 och fritidshem. Vätterslundskolan är en mindre grundskoleenhet F-3 organiserad på liknande vis.

Skolområdet präglas av medarbetarnas strävan att bedriva undervisning av mycket god kvalitet, studiero och hög måluppfyllelse. Sedan några år arbetar vi aktivt med rastverksamhet som en del i trygghetsarbetet där ”rastpedagoger” leder arbetet. Våren 2018 flyttade vi in i om- och tillbyggda lokaler som inrymmer skolmåltid, administration och personalrum m.m. Under läsåret 2019/2020 kommer vårt utvecklingsarbete att fokusera på fyra områden; 

  • Fortsatt arbete med digitalisering, bland annat genom införande av digitala verktyg till eleverna i åk 1 och åk 4,
  • Fortsatt arbete med att öka samarbete och samsyn med fokus på ökad kvalitet i undervisningen i alla verksamheter där vi utvecklar ”en röd tråd” för elevernas lärande från förskoleklass till åk 6 i klassrummen och på fritids.
  • Gemensamt arbete kring hur vi möter alla elever utifrån Kenth Hedevågs bok ”När mallen inte stämmer och annan forskning.
  • Ökad rörelse i skolan

Arbetsuppgifter
Arbetslagen på skolan undervisar ämnesinriktat i så hög grad som möjligt vilket innebär att du troligtvis kommer undervisa i något/några av de ämnen du har behörighet i. Utöver ansvar för undervisningen har du, tillsammans med kollegorna i arbetslaget, ett helhetsansvar för alla eleverna i årskursen. 

Du kommer att arbeta med planering, genomförande, bedömning och utveckling av undervisningen och annat som hör till skolans dagliga verksamhet. Vi söker en lärare som tar ansvar för- och samverkar med övriga lärare i undervisningen både inomhus och utomhus. All personal på skolan har tillsammans uppdraget att stötta alla skolans elever i deras lärande.

Kompetenskrav
Du har examen och legitimation som grundskollärare åk 1-7 alternativt lärare i grundskolan åk 4-6. Har du behörighet och erfarenhet från arbete i svenska ser vi det som meriterande. Du är kommunikativ och har lätt att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du arbetar strategiskt för hög måluppfyllelse, trygghet och studiero. Vidare är du kreativ och använder pedagogiska planeringar i undervisningen. Du tar tillsammans med arbetslaget och alla medarbetare ett helhetsansvar för alla elevers skoldag samt medverkar till trivsel och samhörighet.

Du förväntas ha god vana att dokumentera ditt arbete och har god kompetens gällande IT och digitala verktyg. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet för tjänsten.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Länk: till belastningsregistret

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Rektor Lena Nordh-Jonsson: tel 036-10 61 72,
Bitr rektor Sofia Wissö: tel 036-10 6884
Lärarförbundet, Ulf Claesson 0703-23 12 81
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.