search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Enhetschef till Daglig verksamhet och resurs

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsDaglig verksamhet och resurs
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-06-16
Referensnr19-70-0113
Publicerad2019-05-31
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Daglig verksamhet och resurs
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-06-16
Referensnr
19-70-0113
Publicerad
2019-05-31

Gillar du att jobba i team? Gillar du utveckling och är lösningsorienterad i ditt förhållningssätt? Vi söker nu en ny medarbetare och hoppas att du vill arbeta som enhetschef hos oss!

Vilka är vi?
Funktionshinderomsorgen inom Socialförvaltningen i Jönköpings kommun är organiserad i fem områden med gemensam Stab. Aktuella områden är; Daglig verksamhet och resurs, Personlig assistans, Socialpsykiatri och boendestöd, Boende och korttids samt Myndighet. Funktionshinderomsorgen arbetar med stöd till människor i alla åldrar och livssituationer som har funktionsnedsättning.

Till område Daglig verksamhet och resurs söker vi nu enhetschef som skall arbeta med daglig verksamhet för personer som har funktionshinder och är i yrkesverksam ålder. Med daglig verksamhet avses meningsfull sysselsättning vars syfte är att ge stimulans, personlig utveckling, gemenskap och delaktighet i samhället.

Vi är ett team som består av sex enhetschefer och en enhetsadministratör. Vi har vår arbetsplats i lokaler på A6-området i Jönköping. Tillsammans med våra medarbetare arbetar vi för att skapa en mångfald av aktiviteter för att ge möjligheter för medborgaren att känna en känsla av sammanhang.

Vad innebär tjänsten?
Som enhetschef strukturerar, planerar och utvecklar du den enhet du har ansvar för tillsammans med dina medarbetare. Du är underställd områdeschef och har verksamhets-, personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar. I ditt arbete har du stöd av HR-konsult, rekryteringskonsult, ekonom och inte minst av ditt team. Du arbetar tillsammans med dina medarbetare, kollegor och ditt team för att utveckla metoder och arbetssätt.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har examen från högskola med relevans för socialtjänsten. Tidigare erfarenhet av arbete i ledande befattning inom socialt arbete är meriterande liksom ingående kunskaper om tillämpliga lagar, föreskrifter och allmänna råd för LSS-verksamhet. Lägst två års sammanlagd yrkeserfarenhet från verksamhetsområdet är önskvärt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ett operativt ledarskap och utvecklingsarbete.

Du är tydlig, initiativrik och resultatinriktad samt har en god förmåga att organisera och prioritera. Vidare ser vi att du är aktiv, lyhörd och närvarande som ledare med en förmåga att hantera såväl sakfrågor som medarbetare på ett professionellt sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

  • Som ny chef i Jönköpings kommun kommer du att genomgå ett omfattande chefsintroduktionsprogram och ges möjlighet till personlig vidareutveckling.
  • Vi tillämpar flexibel arbetstid vilket innebär att du, utifrån verksamhetens behov, själv kan välja din arbetstid inom vissa tidsramar.
  • Vi är måna om att våra medarbetare ska må bra och vara friska, varför vi aktivt arbetar efter vår friskvårdspolicy samt erbjuder rabatter inom friskvård.
  • Vi tillämpar individuell lönesättning.

Övrigt
Annonsen avser en tillsvidaretjänst och beroende på verksamhetens förutsättningar kan även vikariat komma att tillsättas. Urval sker löpande och intervjuer planeras till v.26 och 27. Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Cecilia Johansson, Områdeschef, 036-107937
Fackliga företrädare: http://www.jonkoping.se/fackligasoc
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.