search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare i tal och kommunikation

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsKålgårdssskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-08-12 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-06-16
Referensnr19-60-1052
Publicerad2019-05-29
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Kålgårdssskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-08-12 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-06-16
Referensnr
19-60-1052
Publicerad
2019-05-29

Välkommen till Kålgårdens skolområde!
Vill du ha ett av de viktigaste och roliga uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje!

Kålgårdens skolområde består av en skola med drygt 280 elever. Skolan är idag i en spännande och expansiv fas. Skolan har fyra fritidshem, samt döv- och hörselklasser, tal- och kommunikationsklasser samt en särskoledel. Kålgårdsskolan ligger centralt i Jönköping med gångavstånd till både kultur och natur, såsom Rocksjön, Stadsbiblioteket, kulturhuset Spira och Upptech. En kort bussresa bort ligger även populära idrottsanläggningar som Kinnarps Arena och Rosenlundsbadet.

Ditt nya jobb
Vi söker nu en lärare alternativt speciallärare för undervisning i våra tal- och kommunikationsklasser. Arbetet sker i mindre undervisningsgrupper där fokus ligger på språklig utveckling och att möta eleven och hens behov. Dina arbetsuppgifter blir att planera och genomföra undervisning samt följa upp lärandet hos eleverna, detta i ett tätt samarbete med ditt arbetslag.

Din kompetens
Vi söker dig som är behörig lärare åk 1-3 eller åk 1-6 alternativt speciallärare eller motsvarande. Gärna med påbyggnadsutbildning inom typisk språkutveckling och språkstörning eller utbildning inom svenska som andraspråk. Du ska ha goda pedagogiska kunskaper och vara väl förtrogen med läraruppdraget utifrån gällande styrdokument. Grundläggande IKT-kunskaper är ett krav. Meriterande är erfarenhet av språkutvecklande undervisning och arbete med digitala hjälpmedel och medel för kommunikation. Erfarenhet av arbete med elever med särskilda behov är också positivt. Som lärare är du stabil och har förmåga till självständigt arbete. Samtidigt är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och är empatisk i ditt bemötande. Du ska ha ett inkluderande bemötande där utgångspunkten är att alla elever vill och kan lära sig. God samarbetsförmåga med elever, kollegor och vårdnadshavare förutsätts. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här. Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Rektor Louise Hultman, 036-107336
Bitr. rektor Lotta Lagö, 036-102618
Bitr. rektor Harald Filipsson Forsanker, 036 102132
Lärarförbundet Miriam Axelsson, 036-102681

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.