search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Gymnasielärare i Tyska och annat ämne

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsPer Brahegymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2019-08-12
Sista ansökningsdag2019-06-12
Referensnr19-61-0086
Publicerad2019-05-29
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Per Brahegymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2019-08-12
Sista ansökningsdag
2019-06-12
Referensnr
19-61-0086
Publicerad
2019-05-29

Vill du arbeta på en anrik skola präglad av innovation och nytänkande? Vill du vara en del av stans bästa och mest engagerade lärarkår som motiverar, inspirerar och utmanar eleverna?
Då ska du söka tjänsten som gymnasielärare i tyska hos oss!
 
Per Brahegymnasiet…
är en skola som vilar på en historisk grund och som värnar om sina traditioner men som också är innovativ och nytänkande. Här blandas estetiskt och teoretiskt, olika kulturer och bakgrund och vi tror att olikheterna skapar kreativitet. Skolan ligger centralt i Jönköping med ca 1200 elever och 140 medarbetare. Våra högskoleförberedande utbildningar är EK, ES, HU, NA, IB och SA, yrkesexamen inom HT samt Introduktionsprogram. Skolan är organiserad i fyra rektorsområden med gemensamma stödfunktioner.

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder dig som anställd hos oss på länken. Jobba i Jönköpings kommun

Vad innebär arbetet?
Som lärare på Per Brahegymnasiet ska du kunna ta hänsyn till elevers olika behov och förutsättningar för lärande och ha en god dialog med elever och vårdnadshavare med ett professionellt förhållningssätt och lyhördhet. Du kommer att arbeta självständigt, samt tillsammans med kollegor och elever planera och genomföra den pedagogiska verksamheten. Du verkar för att eleverna kan ta egna initiativ och ansvara för sin egen utveckling. I rollen är det viktigt att arbeta med återkoppling/feedback, och att se det som en naturlig del av uppdraget för att skapa de bästa förutsättningarna för lärande.

Vad gör du?
Du kommer att undervisa i tyska och annat ämne utifrån din kompetens och tillhöra Samhällsprogrammet. I arbetet ingår mentorskap där du ger stöd och vägledning åt dina elever. Tillsammans med dina engagerade kollegor i arbetslaget/ämneslaget arbetar ni kontinuerligt för att förändra och förbättra undervisningen.

Vem är du?
Du är behörig gymnasielärare i tyska och annat ämne, gärna engelska, samt har lärarlegitimation.  Vi har också höga krav på att du i undervisningen visar engagemang och att du kan inspirera våra elever till goda studieresultat. Erfarenhet av undervisning på gymnasiet är meriterande. Vidare har du goda IT-kunskaper och kan på ett naturligt sätt använda digitala verktyg i din undervisning. Vi lägger stor vikt vid god arbetsförmåga, social kompetens och personlig lämplighet.

För att underlätta rekryteringen…
ber vi dig bifoga för tjänsten relevanta betyg och intyg när du söker, samt minst två referenser. Tänk även på att lagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Intervjuer kan komma att ske innan dess att sista ansökningsdatum löpt ut, tveka därför inte med att inkomma med din ansökan så snart som möjligt!

Upplysningar
Marie-Louise Hahn Hallebrink, rektor, tfn 036-10 62 80 eller 070-304 00 33
Fackliga företrädare
 

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.