search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Specialpedagog

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsGränna förskoleområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-08-12
Sista ansökningsdag2019-06-23
Referensnr19-60-1348
Publicerad2019-05-29
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Gränna förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-08-12
Sista ansökningsdag
2019-06-23
Referensnr
19-60-1348
Publicerad
2019-05-29

Vill du arbeta nära barn och pedagoger? Vill du vara med och påverka hur ditt arbete ska se ut? Då ska du söka tjänsten hos oss!


Vill du arbeta nära barn och pedagoger? Vill du vara med och påverka hur ditt arbete ska se ut? Då ska du söka tjänsten hos oss!


Det här är vi...
Gränna förskoleområde har fem förskolor, två ligger i centrala Gränna (Luftballongen och Polkagrisen), en i vardera Ölmstad och Örserum och en på Visingsö. Alla förskolorna har nära till naturen och har lokaler som är väl anpassade för vår verksamhet.

Vår vision är att alla barn ska ses i ljuset av sina ofantliga möjligheter att utvecklas. Att alla barn ska känna sig uppskattade och får göra nya erfarenheter och utveckla sitt kunnande tillsammans med både vuxna och barn.
Förutom våra stängningsdagar har alla avdelningar två halvdagar per termin för att kunna fördjupa och utveckla undervisningens praktik. Vi har en gemensam plan för hur vi arbetar med det systematiska kvalitetsarbetet både i ett kort och långt perspektiv. Våra förskolor i Gränna är övningsförskolor i samarbete med Jönköpings University.


Det här får du arbeta med...
Tjänsten delas i nuläget med Skärstads förskoleområde men från och med nästa år kommer du arbeta enbart inom Gränna förskoleområde. Detta innebär en möjlighet till annat arbetssätt och du kommer själv ha möjlighet att påverka hur tjänsten ska se ut. Vår ambition är dock att arbetet genomförs till stor del i barngrupp. Du är, tillsammans med kollegorna ansvarig för pedagogiken för barn med särskilda behov.

Du kommer också ansvara för att pedagogiska kartläggningar skrivs. I samråd med vårdnadshavarna inleds kontakt med externa insatser som till exempelvis habilitering.

Du kommer arbeta med fem olika förskolor i vårt område som har 250 barn.


Vi söker dig
...som är en förebild för andra. Du ska stödja och stötta pedagogerna. Därför är det viktigt att du har en pedagogisk kunskap och kan inspirera andra människor. De är viktigt att du kan vara tydlig men också ha ett ödmjukt sätt både mot personal och föräldrar. Vi tänker att du  tillsammans med förskolechef och personal  skapa nya tankesätt, förhållningssätt och/eller anpassningar för skapa en utvecklande lärmiljö där alla barn kan nå målen och må bra!

Vi söker dig som är utbildad specialpedagog eller i slutet av din utbildning och har erfarenhet av att arbeta med barn. Grundläggande IT-kompetens för att klara av arbetet på ett bra sätt. Körkort är ett måste då några av våra förskolor finns på flera orter.


Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga intyg och betyg för tjänsten. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vill du veta mer?
Kontakta Eva Nordh, förskolechef, 036-103407 eller Nils Stillström bitr förskolechef, 036-103425

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.