search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Socialpedagog

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsSödergårsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdagenligt överrenskommelse
Sista ansökningsdag2019-06-16
Referensnr19-60-1519
Publicerad2019-06-03
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Södergårsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
enligt överrenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-06-16
Referensnr
19-60-1519
Publicerad
2019-06-03

Arbetsplatsbeskrivning
Vår skola är belägen på Huskvarna söder. Det är en skola med gamla anor och som är lite av navet på Huskvarna söder. Vi är en mångkulturell skola som utgår från ett positivt förhållningssätt och en god värdegrund. Vi står för lärglädje hela vägen.

Arbetsuppgifter
Som socialpedagog arbetar du tillsammans med skolans pedagoger och elevhälsoteam. Du jobbar nära eleverna för att öka tryggheten i de olika sociala situationer som eleverna möter i skolan. Du medverkar till ett hälsofrämjande och förebyggande arbete. I ditt uppdrag ingår det att arbeta med elever, enskilt och i grupp, utifrån din socialpedagogiska kompetens. Du kommer också arbeta med elever med hög frånvaro. Utifrån din profession ger du förslag på lämpliga åtgärder, strategier och metoder för att ge eleven verktyg till ökad måluppfyllelse och trivsel. Ett viktigt uppdrag är också att tillsammans med kurator ansvara för, arbeta med och utveckla enhetens likabehandlingsarbete.

Kompetenskrav
För tjänsten som socialpedagog söker vi dig som har en socialpedagogexamen alt. socionomexamen. Grundläggande IT-kompetens är ett krav för tjänsten. Har du erfarenhet från arbete inom skola och socialtjänst är det meriterande, samt om du har arbetat i ett mångkulturellt sammanhang. Du har förmågan att se elevers olika behov och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar. Du väljer att se möjligheter istället för hinder. Du har en öppen attityd och ett inkluderande förhållningssätt. Du är driven inom dokumentation och kvalitetsarbete.

Vi söker dig som person:

  • är positiv och lösningsfokuserad
  • är trygg i dig själv och kan skilja på det personliga och det professionella
  • har lätt för att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation
  • har god samarbetsförmåga  
  • är utåtriktad med en förmåga att skapa och upprätthålla sociala relationer
  • har förmåga att intressera, entusiasmera och engagera värderar vi högt
  • är flexibel i ditt arbete

Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Här hittar du hur du gör din ansökan ur belastningsregistret.
Ange gärna dina referenser när du söker tjänsten.

Rekrytering och urval kan komma att ske fortlöpande under annonseringstiden.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Katarina Vågerdal, Rektor 036-10 39 74
Hans Sandblad, Lärarförbundet 036-10 23 75

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.