search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare i fritidshem med teckenspråk

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsKålgårdsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-08-12 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-06-30
Referensnr19-60-1544
Publicerad2019-06-04
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Kålgårdsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-08-12 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-06-30
Referensnr
19-60-1544
Publicerad
2019-06-04

Välkommen till Kålgårdsskolan!
Vill du ha ett av de viktigaste och roliga uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje!

Kålgårdens skolområde består av en skola med ca 280 elever. Skolan är idag i en spännande och expansiv fas. Skolan har fyra fritidshem, samt Döv- och hörselklasser, Tal- och kommunikationsklasser samt en särskoledel. Kålgårdsskolan ligger centralt i Jönköping med gångavstånd till både kultur och natur, såsom Rocksjön, Stadsbiblioteket, kulturhuset Spira och Upptech. En kort bussresa bort ligger även populära idrottsanläggningar som Kinnarps Arena och Rosenlundsbadet.

Ditt nya jobb
Vi söker nu en teckenspråkig lärare inriktning fritidshem till våra elever med hörselnedsättning. Arbetet sker i mindre grupper där vikten ligger i att stödja elever med hörselnedsättning och möta deras behov. Dina arbetsuppgifter blir att följa elever och vara ett stöd i skola och fritidshem, detta i ett tätt samarbete med ditt arbetslag.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är lärare med inriktning fritidshem/fritidspedagog eller motsvarande och som är teckenspråkig eller har grundläggande kunskaper i teckenspråk och vill utveckla dessa. Du ska ha pedagogiska kunskaper och vara förtrogen eller ha inblick i hörselnedsättning. Meriterande är erfarenhet inom området samt gärna arbetslivserfarenhet inom fritidshem. Som pedagog är du stabil och har förmåga till självständigt arbete. Samtidigt är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och är empatisk i ditt bemötande. Erfarenhet av arbete med elever med särskilda behov är också positivt. Du ska ha ett inkluderande bemötande där utgångspunkten är att alla elever kan och vill lära sig. En god samarbetsförmåga med elever, personal och vårdnadshavare förutsätts. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här. Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Rektor Louise Hultman, 036-107336
Bitr. rektor Lotta Lagö, 036-102618
Bitr. rektor Harald Filipsson Forsanker, 036-102132
Lärarförbundet Miriam Axelsson, 036-102681

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.