search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Gymnasielärare i Ma/Fy och Ma/annat ämne

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsPer Brahegymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2019-08-12
Sista ansökningsdag2019-06-18
Referensnr19-61-0090
Publicerad2019-06-04
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Per Brahegymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2019-08-12
Sista ansökningsdag
2019-06-18
Referensnr
19-61-0090
Publicerad
2019-06-04

Vill du arbeta på en anrik skola präglad av innovation och nytänkande? Vill du vara en del av stans bästa och mest engagerade lärarkår som motiverar, inspirerar och utmanar eleverna? Då ska du söka tjänsten som gymnasielärare i matematik/fysik eller matematik + annat ämne hos oss!
 
Per Brahegymnasiet…
är en skola som vilar på en historisk grund och som värnar om sina traditioner men som också är innovativ och nytänkande. Här blandas estetiskt och teoretiskt, olika kulturer och bakgrund och vi tror att olikheterna skapar kreativitet. Skolan ligger centralt i Jönköping med ca 1200 elever och 140 medarbetare. Våra högskoleförberedande utbildningar är EK, ES, HU, NA, IB och SA, yrkesexamen inom HT samt Introduktionsprogram. Skolan är organiserad i fyra rektorsområden med gemensamma stödfunktioner.
Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder dig som anställd hos oss på länken. Jobba i Jönköpings kommun

Vem söker vi?
Till hösten behöver vi utöka vår personalstyrka med ytterligare behöriga lärare. Vi har behov av undervisning inom matematik och fysik på IB-programmet men även matematik + annat ämne på bland annat Ekonomiprogrammet. Med matematik som grund kan tjänsten anpassas efter dina kompetensområden och meriter. I arbetet ingår mentorskap där du ger stöd och vägledning åt dina elever. Tillsammans med dina engagerade kollegor i arbetslaget/ämneslaget arbetar ni kontinuerligt för att förändra och förbättra undervisningen.

Vad gör vi?
Som lärare på Per Brahegymnasiet ska du kunna ta hänsyn till elevers olika behov och förutsättningar för lärande och ha en god dialog med elever och vårdnadshavare med ett professionellt förhållningssätt och lyhördhet. Du kommer att arbeta självständigt, samt tillsammans med kollegor och elever planera och genomföra den pedagogiska verksamheten. Du verkar för att eleverna kan ta egna initiativ och ansvara för sin egen utveckling. I rollen är det viktigt att arbeta med återkoppling/feedback, och att se det som en naturlig del av uppdraget för att skapa de bästa förutsättningarna för lärande.

Vem är du?
Vi söker dig som har lärarexamen och lärarlegitimation för gymnasiet i matematik och annat ämne. För tjänsten på IB-programmet söker vi dig som utöver matematiken är behörig lärare i fysik. Erfarenhet av undervisning på gymnasiet är meriterande. För tjänsten på IB-programmet ser vi gärna att du har erfarenhet av undervisning inom IB, och eftersom undervisningen då sker på engelska krävs också att du har erforderliga kunskaper för detta. Du har intresse och förmåga att verka i ett arbetslag/ämneslag. Din förmåga att intressera, entusiasmera och engagera elever värderar vi högt, likaså din flexibilitet. Vi fäster stor vikt vid social kompetens och personlig lämplighet.

För att underlätta rekryteringen...
Ber vi dig bifoga för tjänsten relevanta betyg och intyg när du söker, samt minst två referenser. Ange gärna i ansökan vilken tjänst du söker. 
Tänk även på att lagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Intervjuer kan komma att ske innan dess att sista ansökningsdatum löpt ut, tveka därför inte med att inkomma med din ansökan så snart som möjligt.

Upplysningar
Peter Sundelin, rektor IB-programmet, tfn 036-10 54 92 eller 070-667 62 68
Malin Kling, rektor Ekonomiprogrammet, tfn 036 -10 62 86
Fackliga företrädare

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.