search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Skolsköterska med medicinskt ledningsansvar

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
Arbetsplatsbarn och elevhälsoenheten
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-08-01
Sista ansökningsdag2019-06-16
Referensnr19-60-1546
Publicerad2019-06-04
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
barn och elevhälsoenheten
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-08-01
Sista ansökningsdag
2019-06-16
Referensnr
19-60-1546
Publicerad
2019-06-04

Vill du vara med och forma framtidens elevhälsa?
Vill du jobba med förbättringar, kompetensutveckling, hälsofrämjande och förebyggande insatser?
Vill du samordna 50 skolsköterskor och 5 skolläkare med hög kompetens och stor öppenhet mot en elevhälsa som ligger i framkant.
Vill du utveckla professionen och samtidigt vara en viktig part i att utveckla den gemensamma elevhälsan.
Då är jobbet som medicinskt ledningsansvarig skolsköterska (MLA) något för dig.

Arbetsplatsbeskrivning
Barn- och elevhälsoenheten arbetar med att ge stöd till förvaltningens verksamheter såsom förskola, grundskola och gymnasieskola. Vårt arbete syftar till att barn och elever ska få förutsättningar att nå så långt som möjligt mot utbildningens mål. Vi innehar spetskompetens och bygger vårt arbete på evidens, vetenskap och beprövad erfarenhet. Vi samverkar inom enheten, tillsammans med verksamheterna och med andra förvaltningar och aktörer. På barn- och elevhälsoenheten tar vi med barnens och elevernas perspektiv och arbetar alltid för att verksamheten ska vara tillgänglig för alla. Vi erbjuder dig en spännande och varierande arbetsmiljö.  Länk: Se mer om enhetens arbete här

Arbetsuppgifter

 • Du ansvarar för att bedriva ett aktivt och väldokumenterat kvalitetsarbete inom ditt område och är även Lex Maria-ansvarig.
 • Du ansvarar för patientsäkerhetsarbetet och ett kontinuerligt förbättringsarbete med ledningssystem och processer. Du säkerställer på det sättet en god och säker vård för eleverna.
 • Du har tät kontakt med skolläkare och skolsköterskor ute i verksamheten
 • Du har ett övergripande ansvar för dokumentationssystemet PMO och är intresserad av den digitala utvecklingen.

Vi söker dig
 • Som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom öppen hälso- och sjukvård eller hälso- och sjukvård för barn och ungdom alternativt utbildning till skolsköterska.
 • Som person är du kommunikativ, har god samarbetsförmåga, är tydlig och skapar förtroendefulla relationer. Du är strukturerad och noggrann i såväl förberedelser som dokumentation och uppföljning. Du har ett intresse för och förmågan att identifiera, initiera, driva och följa upp utvecklings- och kvalitetsarbete med gott resultat.

Erfarenhet från arbete som skolsköterska är meriterande. Har du även erfarenhet av utvecklings- och kvalitetsarbete på strategisk nivå är det meriterande.

Vi erbjuder
 • En spännande verksamhet med möjlighet till professionell utveckling
 • Möjligheter till kompetensutveckling
 • En trivsam och utvecklande arbetsmiljö där vi arbetar mot gemensamma mål
 • En central elevhälsa med 50 medarbetare som jobbar inom flera professioner  
 • Sommartid om arbetet tillåter under månaderna juni, juli och augusti
 • Friskvårdsförmåner och förmånscykel
 • Möjlighet till semesterväxling och löneväxling
 • Som anställd i kommunen får du ett tillägg till föräldraförsäkringen motsvararande 10 procent av lönen, under högst 180 kalenderdagar

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Du hittar ansökan om belastningsregister här.
Rekrytering sker löpande under ansökningstiden.

Upplysningar
Kerstin Birgersson, strategiskchef, 036-102923 kerstin.birgersson@jonkoping,se,
Susanne Törnvall, chef, 036-102950 susanne.tornvall@jonkoping.se
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.