search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Specialpedagog

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsRosenlundsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag190812, eller efter överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-06-23
Referensnr19-60-1588
Publicerad2019-06-05
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Rosenlundsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
190812, eller efter överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-06-23
Referensnr
19-60-1588
Publicerad
2019-06-05

Arbetsplatsbeskrivning
Rosenlundsskolan ligger centralt i Jönköpings östra stadsdelar och är världen i miniatyr. Vi är stolta över vår mångfald och vet att den berikar hela skoldagen. Från skolan har vi nära till naturen med skolskogen vid Vättern och Bondbergets naturreservat inom gångavstånd. I Rosenlundsskolans närområde finns dessutom flera fritids- och idrottsarenor som vi utnyttjar kontinuerligt i verksamheten, t ex Kinnarps arena, Rosenlundsbadet, KFUM och Ungdomens hus. På Rosenlundsskolan går ca 750 elever och här arbetar ungefär 140 personal. Vi är en arbetsplats som präglas av en trygg och positiv atmosfär.
Rosenlundsskolan arbetar för att skapa en tillgänglig skola och vi utvecklas ständigt i vårt sätt att möta alla elever utifrån deras förutsättningar. Digitalisering i skolan är en självklarhet för oss och alla elever i åk 7-9 har en egen digital enhet för sina studier.
Rosenlundsskolan växer och till läsåret 2019-2020 behöver vi förstärka elevhälsoteamet med ytterligare en medarbetare. Du blir den tredje specialpedagogen för att komplettera de övriga två.

Arbetsuppgifter
Specialpedagogen ingår i skolans EHT. I nära samarbete med skolledningen, övriga kompetenser i elevhälsoteamet och lärare i arbetslagen arbetar du med att stödja eleverna, främst i åk 6-9, i deras utveckling. Kartläggningar, observationer och handledning för lärare ingår i arbetsuppgifterna liksom kontakt med vårdnadshavare och externa samarbetsparter. 

Kompetenskrav
Specialpedagogutbildning och gärna erfarenhet från åk 7-9.

Övrigt
Det är viktigt att du har förmåga att skapa goda relationer med barn, föräldrar och medarbetare. Viktigt är också att vara en god förebild, ha tydliga förväntningar på eleverna och vara initiativrik och drivande i det pedagogiska arbetet. Du har förmåga att se elevers olika behov, ta hänsyn till deras individuella förutsättningar och få elever att växa och utvecklas och nå goda resultat. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Grundläggande IT-kompetens är ett krav. För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Upplysningar
Lotta Johansson, rektor: 036-106400
Jessica Schönbeck, biträdande rektor: 036-106351
De fackligarepresentanterna når du via följande länk:
https://www.jonkoping.se/fackligaubf

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.