search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBymarkens förskoleområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-08-05
Sista ansökningsdag2019-06-19
Referensnr19-60-1467
Publicerad2019-06-05
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Bymarkens förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-08-05
Sista ansökningsdag
2019-06-19
Referensnr
19-60-1467
Publicerad
2019-06-05

Välkommen till oss!
Bymarkens förskoleområde ligger med skogen inpå knutarna högst upp på höjderna i de västra delarna av Jönköping och består av fyra förskolor: Hisingsängen, Lerhagen, Vätterslund och Hisingstorp. Bymarkens förskoleområde är en arbetsplats där vi har roligt tillsammans, skrattar mycket och har intressanta diskussioner! Vi arbetar för en hög kvalitet och en likvärdighet mellan våra förskolor, allt med fokus på barnens bästa. Vår vision är: En mötesplats som skapar lust att leka- lust att lära!

Under perioden 2018-2021 deltar vi i programmet ”Flerstämmig undervisning i förskolan” tillsammans med övriga förskolor i Jönköping kommun. Programmets syfte är att vidareutveckla kunskaperna om vad som kan känneteckna undervisning i förskolan. Den aktuella tjänsten finns för närvarande på Lerhagens förskola på en 3-5 årsavdelning.

Arbetsuppgifter
Du förväntas driva, utveckla och ta ansvar för undervisning, lek och omsorg i det pedagogiska arbetet tillsammans med kollegorna i ditt arbetslag. Som förskollärare är du aktiv i arbetet kring barnens utveckling och lärande. Du förväntas bidra till ett positivt arbetsklimat, ett gott samarbete, ett flexibelt arbetssätt samt stort engagemang.

Kompetenskrav
Du är legitimerad förskollärare, har du ännu inte fått din legitimation är du också välkommen att söka. Vi söker dig som tillsammans med arbetslaget tar ansvar för det systematiska kvalitetsarbetet utifrån våra styrdokument. Du ska tycka om och ha god förmåga att samarbeta med andra. Intresse för utomhuspedagogik och att utveckla barnens lärmiljö är önskvärt. It- kompetens är ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Länk till belastningsregistret hittar du här: Belastningsregistret

Intervjuer kommer ske fortlöpande under annonseringstiden.
Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Förskolechef, Lotta Fagerberg, Tel. 036-107610
Lärarförbundet, Elin Karlsson, Tel. 036-121926 

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.