search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Gymnasielärare teknikprogrammet

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsErik Dahlbergsgymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2019-08-12
Sista ansökningsdag2019-06-16
Referensnr19-61-0095
Publicerad2019-06-05
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Erik Dahlbergsgymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2019-08-12
Sista ansökningsdag
2019-06-16
Referensnr
19-61-0095
Publicerad
2019-06-05

Om Erik Dahlbergsgymnasiet
I våra korridorer, föreläsningssalar och personalrum hittar du cirka 1500 elever och 160 medarbetare som tillsammans arbetar för att skapa de bästa förutsättningarna för ungdomar i utveckling. Erik Dahlbergsgymnasiet har många år i rad varit förstahandsvalet hos högstadieelever när det är dags för dem att välja gymnasieskola och har en omvittnat trivsam miljö som präglas av medinflytande, ansvarstagande och trygghet. Besök gärna vår hemsida www.edgymnasiet.se  där du kan läsa mer om oss som skola och våra program.


Vad erbjuder vi?
Nu finns det en möjlighet för dig som gillar teknik att dela med dig av din kunskap till eleverna på Erik Dahlbergsgymnasiet. Vi söker tre lärare att utöka arbetslaget på Teknikprogrammet med.

Teknikprogrammet på ED är en del av Teknikcollege där elever erbjuds möjligheter att ha nära kontakter med arbetslivet. Det är fyra teknikklasser per årskurs och i år har vi flest sökande av alla gymnasieprogram i kommunen. Våra lärare jobbar tillsammans för att skapa den bästa teknikutbildningen och du kommer bli en del av programmets och skolans helhet. Vidare kommer du att delta aktivt i skolans utvecklingsarbete och samarbeta med elever, vårdnadshavare, lärare, skolledning och övrig skolpersonal.

Vem söker vi?
Vi ser med fördel att du som söker har en lärarlegitimation för gymnasiet, eller annan kompetens som vi bedömer likvärdig. Som person har du hög självständighet och initiativförmåga. I denna rekrytering kommer vi att fästa stor vikt vid samarbetsförmåga, social kompetens och personlig lämplighet. Din förmåga att intressera och entusiasmera värderar vi högt, likaså din flexibilitet och utvecklingsförmåga.

Vad söker vi?
Som ovan nämnt söker vi två lärare till Teknikprogrammet, detta i områdena data, CAD och teknik. Det kan även kombineras med andra ämnen utifrån dina kompetensområden och meriter. I samtliga tjänster ingår det handledning i gymnasiearbete. Utöver detta har du liksom övriga lärare på skolan uppgifter som mentorskap och övriga sedvanliga uppgifter som är kopplade till lärarprofessionen.

  • Arbetsuppgifter som datalärareinnefattar i huvudsak undervisning i programmering och webbutveckling men även kurser i dator- och nätverksteknik. Vi söker dig med kunskaper inom, och undervisningserfarenhet av C#, HTML, CSS och JavaScript. Har du erfarenhet av Adobes bildbehandlingsprogram, Linux, .NET, SQL-server eller andra program, tekniker och system ser vi det som mycket meriterande likaså om du har undervisat i ovanstående.


  • Arbetsuppgifter som lärare i CAD och teknikinnefattar i huvudsak undervisning i olika CAD-program, bland annat SolidWorks och Revit, och teknikkurser där syftet är att utveckla elevernas kunskaper om teknik, teknikvetenskap och tekniska utvecklingsprocesser. Har du tidigare erfarenhet av att undervisa i dessa ämnen på gymnasienivå är det mycket meriterande.


För att underlätta rekryteringen…
ber vi dig bifoga för tjänsten relevanta betyg och intyg när du söker eller vid eventuell intervju. I din ansökan vill vi att du anger vilken av tjänsterna söker.

Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret (för arbete inom skola eller förskola) och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. För att få en tillsvidaretjänst krävs gymnasielärarexamen och lärarlegitimation i de kurser som ingår i tjänsten.

Var god ange även minst två referenser, varav en tidigare chef, i samband med din ansökan. Observera att intervjuer kan komma att ske innan dess att sista ansökningsdatum löpt ut, tveka därför inte med att inkomma med din ansökan snarast!


Upplysningar
Margareta Pilgard, rektor, tel. 036-10 76 94
Våra fackliga representanter når du via nedanstående länk
https://www.jonkoping.se/fackligaubf
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.