search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Skoladministratör

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsFlahultsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-08-01 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-06-30
Referensnr19-60-1441
Publicerad2019-06-05
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Flahultsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-08-01 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-06-30
Referensnr
19-60-1441
Publicerad
2019-06-05

Välkommen till Flahultsskolan!
Vill du ha ett av de viktigaste och roliga uppdragen som finns? Hos oss är du med och bidrar till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje!

Flahultsskolan är en nybyggd och nyrenoverad högstadieskola från årskurs 6 till 9. Skolan är byggd uppe på höjden ovanför Norrahammar med utsikt mot Tabergstoppen. Precis utanför finns en idrotts- och simhall samt tillgång till fotbollsplaner och friidrottsarena.
På Flahultsskolan tycker vi att det är viktigt med moderna klassrum, därför är samtliga klassrum inredda med interaktiva skrivtavlor och dokumentkamera. Personal får självklart tillgång till varsin bärbar dator. Personalrummet är ljust och välutrustat. I hjärtat av skolan ligger vårt fina och moderna bibliotek och precis jämte ligger vårt elevcafé med tillgång till fika och mackor samt möjligheten att spela biljard. Flahultsskolan bygger på principen om fyra hemvisten, ett för varje årskurs. I varje hemvist sitter respektive arbetslag uppdelat på tre rum och med fyra arbetsplatser i varje. Flahultsskolan försöker också vara ledande på förebyggande värdegrundsarbete, detta visar vi genom att t.ex. satsa på projektet mentorer i våldsprevention (MVP) och EQ-lektioner.

Ditt nya jobb
I din roll som administratör kommer du att ingå i skolans ledningsgrupp och ansvarar tillsammans med rektor för ekonomi- och budgetfrågor med bland annat uppföljningar, sammanställningar och rapporter i vårt ekonomisystem. Du är ansvarig för elevregistrering, är ett stöd för schemaläggaren och är ansvarig för skolkorts- och skolskjutsfrågorna på skolan. Här ingår också rapportering av resultat och statistik till olika myndigheter.

I tjänsten ingår även ansvar för IT-relaterade frågor som exempelvis kommunikation med förvaltningens IT avdelning och ett tätt samarbete med skolans IT-pedagog. En viktig del av tjänsten är det dagliga löpande administrativa arbetet med till exempel beställningar, vikarieanskaffning, fakturahantering och framtagande av olika underlag till skolledning och personal på skolan. Du kommer även vara delaktig i marknadsföringen av skolan, vilket bland annat innebär att vara skolans ansikte utåt vid telefon och besökskontakter.

Din kompetens
För att möta tjänstens utmaningar ser vi att du som person är strukturerad, verksamhetsfokuserad och har förmåga att arbeta självständigt och prioritera i det dagliga arbetet. Du kommer arbeta i en händelsestyrd organisation som befinner sig i ständig förändring och utveckling, därför behöver du vara såväl flexibel som serviceorienterad. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ekonomiuppföljning, arkivering samt diarieföring. För att trivas i rollen krävs god förmåga i att uttrycka sig väl i både tal och skrift. Du har gymnasieutbildning och gärna även någon administrativ utbildning.

Tjänsten innebär många kontaktytor, vilket gör att vi ser vikten av att du har en mycket god samarbetsförmåga. Vidare tror vi att du är en tydlig person med god strategisk förmåga. Du är också systemvan och kan hantera att arbeta strukturerat i olika IT-miljöer och har goda kunskaper inom Officepaketet, framförallt Word och Excel. Meriterande är tidigare erfarenhet av programmen Tieto education, Vklass och ekonomisystemet Aditro.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Upplysningar
Ulrika Kragner rektor, 036-103689
Lena Bäckman bitr. rektor, 036-103765
Vision, 036-105000
SSR, 036-105000

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.