search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Rektor biträdande

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsHakarps skolområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-08-05 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-06-23
Referensnr19-60-1605
Publicerad2019-06-10
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Hakarps skolområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-08-05 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-06-23
Referensnr
19-60-1605
Publicerad
2019-06-10

Välkommen till Hakarps skolområde!
Hakarps skolområde ligger på Huskvarnas höjder i natursköna områden och består av tre skolor: Egnahemsskolan (F-3), Nordskogens skola (F-3) och Stensholmsskolan (F-6). Sammanlagt kommer det i augusti gå ca 690 elever på våra skolor och vara drygt 110 anställda. Hakarps skolområde kännetecknas av en mycket engagerad och kompetent personal som gör ett fantastiskt arbete för och med våra elever.

Arbetsuppgifter
Tillsammans med rektor och ytterligare en biträdande rektor är du med och driver Hakarps skolområde framåt. Du är en viktig del i det operativa, dagliga arbetet och i din roll kommer du, tillsammans med övrig skolledning och medarbetare, driva, utveckla och följa upp det pedagogiska arbetet. Vi arbetar tillsammans enligt gällande styrdokument för att utveckla verksamheten mot uppsatta mål. De operativa och strategiska inslagen är viktiga delar i en skolledares vardag och där administrativa uppdrag även ingår.

Med utgångspunkt från skolledningens olika kompetenser upprättar vi en ansvarsfördelning av skolledarskapets alla delar. Skolledningen träffar regelbundet en mindre grupp chefskollegor och arbetar med utveckling av skolan som helhet ur ett 1-16 årsperspektiv. För att du ska få stöd i din nya roll anpassar vi introduktionen från tidigare erfarenheter och erbjuder en mentor.

Kompetenskrav
Vi förutsätter att du:

  • har en akademisk utbildning inom pedagogik
  • har erfarenhet av arbete inom skola och fritidshem
  • har ett stort intresse för att utveckla och synliggöra undervisning av god kvalitet i grundskolans alla verksamheter
  • gärna har erfarenhet från tidigare ledningsuppdrag som skolledare eller liknande
  • goda kunskaper inom IT

Du är en tydlig pedagogisk ledare som initierar och driver arbetet utifrån uppställda mål. Du har förmågan att skapa struktur, se helheten och följer upp det du är ansvarig för. Det är viktigt att du kan arbeta målmedvetet, strukturerat och samtidigt bidra till arbetsglädje, vi-känsla och stolthet. 

Du har en kommunikativ förmåga som gör att du är lyhörd och har lätt för att påverka, skapa intresse, delaktighet, engagemang och förståelse hos medarbetare och kollegor. Du ska kunna ta diskussioner men samtidigt vara diplomatisk. Du kan formulera dig väl i tal och skrift.

Uppdraget kräver att du är duktig på att skapa relationer och trygg i dig själv.

Övrigt
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som pedagog som grundtjänst. Rekrytering och urval kan komma att ske fortlöpande under annonseringstiden.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Upplysningar
Tina Djärf, rektor, tel 036-10 25 88
David Norrfjärd, chef grundskola, tel 036-10 67 40
Våra fackliga företrädare når du via nedanstående länk

Fackliga företrädare
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.