search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Elevassistent

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsSlättenskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-08-12 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-06-16
Referensnr19-60-1595
Publicerad2019-06-10
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Slättenskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-08-12 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-06-16
Referensnr
19-60-1595
Publicerad
2019-06-10

Välkommen till Slättenskolan!
Vill du ha ett av de viktigaste och roliga uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje!

Nu söker vi en elevassistent med god samarbetsförmåga och som är lugn och metodisk. Hammardalens skolområde ligger i Norrahammar och består av Brodalsskolan och Slättenskolan. Båda skolorna innefattar förskoleklass, åk 1-5 och fritidshem. Inom Hammardalens skolområde arbetar vi målfokuserat och strävar alltid efter att utveckla verksamheten. Vi utnyttjar gärna naturen i vårt närområde samt Smedjehov och Flahultsbadet. Tillsammans vill vi skapa lärglädje hela vägen och detta gör vi genom gemenskap, engagemang och nytänkande.

Detta får du arbeta med
Tjänsten avser arbete med enskild elev/elever i mindre grupp. Du stöttar elever i deras lärande. Arbetet kan ske både i eller utanför klassrummet. Du arbetar i arbetslag tillsammans med grundskollärare och lärare i fritidshem. Genom samarbete arbetar vi för att ge elever de bästa förutsättningar för sitt fortsatta lärande.

Kompetenskrav

  • Gymnasieutbildning, gärna med inriktning mot barnskötare/elevassistent.
  • Erfarenhet av att arbeta med barn och gärna med barn med särskilda behov.
  • Erfarenhet av bildstödet Inprint samt erfarenhet av barn med Npf diagnoser och språkstörning är meriterande.
  • Goda kunskaper i svenska språket både muntligt och skriftligt.
  • Fysiska förutsättningar att följa elever både i skolan och på fritids, till exempel vara ute på raster, vara med i matsal och på gymnastik.
  • Det är meriterande om du tidigare har arbetat i liknande roll.

Som person har du lätt för att skapa personliga relationer med eleverna och arbetar för trygghet och studiero. Du tar i alla situationer elevens perspektiv. Du är även lugn och metodisk och möter varje elev utefter deras förutsättningar. Samarbetet med vårdnadshavare är också av yttersta vikt så att arbetet kring eleven blir till de bästa förutsättningarna. På vårt skolområde värnar vi om gemensamt synsätt och bemöter dem med ett lågaffektivt förhållningssätt. Vi lägger stor vikt vid god samarbetsförmåga och personliga egenskaper.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Sofie Öjfelt, rektor 036-103691
Therese Hulusjö, bitr. rektor 036-103517
Marika Kolmodin-Berg, Lärarförbundet 036-10 36 58
Fackliga representanter
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.