search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Skolvaktmästare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsSkärstaddalens Skolområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2019-09-01
Sista ansökningsdag2019-06-23
Referensnr19-60-1613
Publicerad2019-06-11
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Skärstaddalens Skolområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2019-09-01
Sista ansökningsdag
2019-06-23
Referensnr
19-60-1613
Publicerad
2019-06-11

Enheten ligger i Skärstaddalen, och består av åk F-6 och fritidshem. På Landsjöskolan (Kaxholmen) finns åk F-6, samt 3 fritidshem. På Skärstad skola (Skärstad) finns åk F-3, samt fritidshem. Verksamheterna på de båda skolorna utgår från en tydlig värdegrund och ett positivt förhållningssätt till elever och till varandra som kollegor.

Arbetsuppgifter
Vår skolvaktmästare flyttar till annan ort och vi söker en ny kraft till vårt team. Som skolvaktmästare arbetar du med den dagliga skötseln av skolan. Exempel på arbetsuppgifter är;

  • Allmän skötsel och underhåll av fastigheten, exempelvis; dörrar, fönster, belysning, låsfunktioner, enklare VVS- arbeten
  • Expeditionsuppgifter som till exempel, beställning/mottagning och transport av varor 
  • Praktiska göromål så som nyckelhantering och reparationer
  • Allmän skötsel och underhåll av utemiljön, halkbekämpning/sandning, snöberedskap
  • Posthantering
  • IT- och larmhantering
  • I dina arbetsuppgifter ingår felavhjälpande arbete på fastigheter och tekniska system såväl inne som ute 

För tjänsten på krävs B-körkort.

Kompetenskrav
Vi söker dig som gärna kavlar upp ärmarna vid praktiska göromål. Du förstår att du är en viktigt vuxen i elevernas vardag och har god social kompetens. Du är ansvarstagande, strukturerad och har lätt att hitta praktiska lösningar. Vi önskar att du har minst gymnasieutbildning och gärna en påbyggnadsutbildning inom fastighetsskötsel. Du har även vana av praktiskt arbete inom underhåll, skötsel, enklare reparationer mm. Du har grundläggande IT kunskaper som gör att du behärskar enklare informationssök, beställningar med mera. Extra meriterande är erfarenhet av att ha arbetat med barn- och ungdomar.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. https://digitaliseringsinitiativet.se/belastningsregistret

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Helena G Johansson, Rektor, 036-10 39 60. Fackliga företrädare på Kommunal nås via kommunens växel, 036 10 50 00.
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.