search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare idrott och hälsa

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsÖsterängens so
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag190812
Sista ansökningsdag2019-06-30
Referensnr19-60-1096
Publicerad2019-06-11
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Österängens so
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
190812
Sista ansökningsdag
2019-06-30
Referensnr
19-60-1096
Publicerad
2019-06-11

Arbetsplatsbeskrivning
Österängsskolan finns på Österängen mellan naturområdet Bondberget och Vättern. Skolan består av grundskola och grundsärskola. Österängsskolan med förskoleklass, åk 1-6, fritidshem samt träningsskola tillhör Österängens skolområde. Skolan har 250 elever.
En fantastisk skola som dessutom har vunnit utmärkelsen hälsofrämjande arbetsplats inom Jönköpings kommun

Arbetsuppgifter
Du arbetar med grundskolans elever på Österängsskolan och undervisar i åk 1-6 i ämnet idrott och hälsa. Grupperna är generellt små för att gynna förutsättningarna för lärande. Ett unikt tillfälle att göra skillnad. Det finns även möjlighet att arbeta en till en och genom riktade pedagogiska insatser.

Det kan ingå mentorskap för en grupp elever i tjänsten. Du som är intresserad av att arbeta i arbetslag, vill driva utveckling inom ditt ämne och ser lärande som en ständig process där du har möjlighet att utveckla ditt arbete är välkommen att söka anställning hos oss.

Kompetenskrav
Adekvat lärarutbildning inom idrott och hälsa för årskurs 1-6. Behörighet i ytterligare ämne/ämnen är meriterande. Vi söker dig som tillför entusiasm, energi och lust i arbetet. Du har lätt för att samarbeta och är lyhörd för idéer. Du har förmågan att se elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och får elever att växa och utvecklas. Du känner en stolthet för ditt arbete och vill göra skillnad. Du ska ha grundläggande IT-kompetens.

Övrigt
Vi erbjuder introduktion och mentor för nya lärare. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Läs mer om skolan på www.jonkoping.se/osterangsskolan.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Du hittar länk till beställning av belastningsregistret här.


Upplysningar
Tf Rektor, Helena Larsson: 036-105375 .
Lärarförbundet, Kristina Brunmarker-Hiljanen: 036-10 64 43

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.