search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förstelärare 1-3, allmändidaktik

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsLjungarums skolområde F-6
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2019-08-12
Sista ansökningsdag2019-06-30
Referensnr19-60-1661
Publicerad2019-06-11
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Ljungarums skolområde F-6
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2019-08-12
Sista ansökningsdag
2019-06-30
Referensnr
19-60-1661
Publicerad
2019-06-11

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till Ljungarums skolområde!
Ljungarums skolområde F-6 ligger i södra delen av Jönköping och består av Ljungarumsskolan F-6 och Strömsbergsskolan F-3. Sammanlagt har vi ca 390 elever och ca 60 personal. Inom Ljungarums skolområde F-6 arbetar vi målfokuserat och strävar alltid efter att utveckla verksamheten. Anställningen som lärare i åk 4-6 innebär ett klasslärarskap som delas med ytterligare klasslärare i arbetslaget. Utifrån den sökandes behörighet kan den aktuella tjänsten formas för att passa in. Skolområdets prioriterade mål har under läsåret 18/19 varit att utveckla ett förebyggande och främjande arbete för ökad arbetsro, studiero och lekro, att utveckla arbetet kring IKT samt att utveckla arbetet kring rörelse och hälsa. Under ht 19 kommer skolan att påbörja införandet av egna iPads eller datorer till varje elev. 

Ditt nya jobb
Som förstelärare ska du i första hand undervisa och arbeta med uppgifter som hör till undervisningen. I denna tjänst ingår klasslärarskap på lågstadiet. Andra uppdrag som ingår är att stödja och utveckla lärare i deras undervisning, att initiera och leda projekt i syfte att förbättra undervisningen. det ingår även i uppdraget att medverka i skolans utvecklingsgrupp för att utveckla skolområdets kvalitet och måluppfyllelse. 
Vi söker dig som vill ta ansvar för en god pedagogisk verksamhet och som sätter eleven i centrum. Du är väl förtrogen med Lgr 11. I tjänsten ingår planering, dokumentation, uppföljningar, analysarbete m. m. Du kan arbeta självständigt men har även lätt för att samarbeta i arbetslag, tillsammans med andra.

Vi söker dig...
Vi söker dig som är meriterad förstelärare och som är behörig att undervisa i åk 1-3.
Kraven för att vara meriterad förstelärare är att du:

  • är legitimerad lärare 1-3 eller 1-7
  • genom dokumentation kan redovisa minst fyra års vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar som lärare i skolväsendet
  • har visat särskild god förmåga att förbättra elevernas studieresultat
  • har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen och i övrigt bedöms som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen.

Vi söker dig som vill bidra till att skapa tillför entusiasm, energi och lust i arbetet. 
Du ser det som en självklarhet att anpassa den verksamhet som du arbetar i utifrån elevernas olika förutsättningar. Som lärare ser du som din uppgift att finna rätt pedagogik som stimulerar elevers utveckling och lärande. Du är trygg i din ledarroll och har lätt för att samarbeta och samverka i ett arbetslag där olika yrkeskompetenser ingår. Du känner en stolthet för ditt arbete och vill göra skillnad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Bra att veta
Rekryteringsprocessen av förstelärare:
Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering för varför tjänsten söks, beskrivning av kunskaper inom IKT och akademiska meriter.
Förutom det personliga brevet ska ansökan innehålla:
- CV
- Lärarlegitimation
- Examensbevis
- Studieintyg (Ladok)
- Utlåtande förstelärare från din rektor (gäller ej meriterade)
De som söker ansvarar själva för att dela ut blanketten om utlåtande till rektor som efter att besvarat skickar in enkäten via mail till maria.sparf@jonkoping.se

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Ansökan sker i två steg. Din ansökan behandlas och efter det kan du som inte redan är förstelärare bli erbjuden att genomgå meritering för förstelärare. Det här kommer påbörjas först i september månad. Mer information om de handlingar som behövs till din ansökan som förstelärare på vår hemsida www.jonkoping.se. sök "förstelärare".

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Rektor Catarina Markus 036-106243
Bitr. rektor Tomas Claesson 036-106241
Lärarförbundet, Ingrid Hultman 0709-165274

Rekryteringsprocessen och urval pågår löpande under annonseringstiden.
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.