search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Studie- och yrkesvägledare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsGränna skolområde
AnställningsformTillsvidareanställning
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-08-12
Sista ansökningsdag2019-06-23
Referensnr19-60-1360
Publicerad2019-06-11
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Gränna skolområde
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-08-12
Sista ansökningsdag
2019-06-23
Referensnr
19-60-1360
Publicerad
2019-06-11

Det här är vi…
Gränna skolområde består av Ribbaskolan F-9 i Gränna och Kumlabyskolan F-6 på Visingsö. Här arbetar totalt 75 personer och 570 elever i åldrarna 6-16 år har sin skolgång hos oss. Våra skolor erbjuder fina, fräscha och ändamålsenliga lokaler och vi finns i en vacker och inspirerande miljö vid Vättern. Alla som arbetar på Gränna skolområde arbetar för elevens bästa. En positiv och trygg lärmiljö är viktig för oss och vi verkar tillsammans för en skola där vi för pedagogiska diskussioner och utvecklande samtal. Personalens kompetens och engagemang märks tydligt i det dagliga arbetet och när vi nu utvecklar skolan vidare. Vi strävar efter att vara en skola som vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Arbetsuppgifter
Du ansvarar för vägledningsarbetet för eleverna på skolan vad gäller gymnasieval/yrekesval samt elevernas PRAO. Du deltar också i arbetslagens möten samt på möten med skolans elevhälsoteam.Vi söker dig som vill arbeta som studie- och yrkesvägledare på en skola som är på väg framåt. I din roll som studie- och yrkesvägledare kommer du att ha kontakt och samarbete med elever, vårdnadshavare, lärare, skolledning, övrig skolpersonal, samt externa samarbetspartners. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt inom riktlinjer och praxis. Arbetet kräver ett flexibelt förhållningssätt, initiativrikedom, god samarbetsförmåga och en positiv elevsyn.

Kompetenskrav
Du är behörig studie- och yrkesvägledare och du har förmåga att se olika elevers behov, ta hänsyn till deras individuella förutsättningar och få dem att växa och utvecklas. Du samarbetar med andra studie och yrkesvägledare inom Jönköpings kommun.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig ange referenser samt bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.


Urval och intervjuder sker löpande sök därför tjänsten redan idag. 

Välkommen med din ansökan!

Vill du veta mer
Rektor Pär Palmqvist eller tillförordnad rektor Yvonne Wetterbrandt.
Biträdande rektor Petter Alfredsson, telefon 036-10 66 60. 

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.