search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förstelärare åk 1-6, Allmändidaktik

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsNorrängsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-08-12 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-06-30
Referensnr19-60-1676
Publicerad2019-06-11
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Norrängsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-08-12 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-06-30
Referensnr
19-60-1676
Publicerad
2019-06-11

Välkommen till Norrängsskolan!
Vill du ha ett av de viktigaste och roliga uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje!

Norrängsskolan är en F-6 skola med ca 300 elever och 45 anställda. Skolan är belägen i norra delarna av Huskvarna och ligger vackert med panoramautsikt över Vättern. Här bjuds fantastiska miljöer med skog, sjö och berg i omedelbar närhet till skolan. Anställda, elever, vårdnadshavare, studenter och gäster på skolan beskriver att de upplever en fantastisk arbetsmiljö där trivsel och trygghet präglar andan på enheten. Norrängsskolan är en övningsskola, vilket innebär att vi regelbundet tar emot studenter från JU.

Detta får du arbeta med
Du delar klassläraransvar med lärarkollegor och ni ansvarar tillsammans för elevgruppen.
Utöver undervisning förväntas du i ditt uppdrag som förstelärare att stödja andra lärare i utveckling och förbättring av undervisning genom att tillsammans med övriga förstelärare och skolledning leda det kollegiala lärandet på skolan med koppling till skolans systematiska kvalitetsarbete. Du är delaktig i att utveckla undervisningsmetoder, vilket ska ge bättre elevresultat och måluppfyllelse.

Kompetenskrav
Du är legitimerad lärare och genom dokumentation kan redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar som lärare i skolväsendet. Du har visat en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen. I övrigt bedöms du som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen. Som person är du tydlig, positiv trygg i ditt ledarskap. Du har lätt för att skapa relationer med både elever, medarbetare och vårdnadshavare och trivs med att samarbeta för att tillsammans nå uppsatta mål.

Rekryteringsprocessen
Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför tjänsten söks, beskrivning av kunskaper inom IKT (informations- och kommunikationsteknik) och akademiska meriter. Förutom det personliga brevet ska ansökan också innehålla: CV, Lärarlegitimation, Examensbevis, Studieintyg (Ladok) samt utlåtande förstelärare från din rektor (gäller för ej meriterade). Du som söker ansvarar själv för att dela ut blanketten om utlåtande till rektor som efter att besvarat den skickar in enkäten per mail till maria.sparf@jonkoping.se.

Ansökan sker i två steg. Din ansökan behandlas och efter det kan du som inte redan är förstelärare bli erbjuden att genomgå en meritering till förstelärare. Mer information och de handlingar som behövs till din ansökan som förstelärare finns på vår hemsida jonkoping.se - Rekrytering av förstelärare. Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Pär Henriksson, rektor 036-10 24 29 
Rebecka Stonesjö, Lärarförbundet 036-10 23 76 
Maria Sparf, ansvarig för förstelärarprocessen 036-10 24 23

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.