search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Skoladministratör

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsModersmålsenheten
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2019-08-05 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-06-23
Referensnr19-60-1526
Publicerad2019-06-11
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Modersmålsenheten
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2019-08-05 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-06-23
Referensnr
19-60-1526
Publicerad
2019-06-11

Välkommen till Modersmålsenheten!
Vill du ha ett av de viktigaste och roliga uppdragen som finns? Hos oss får du arbeta inom en organisation som verkar för ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje!

Modersmålsenheten och Mottagningsenheten är belägen i Kunskapens hus i centrala Jönköping. Verksamheten på Modersmålsenheten omfattar idag ca 3 800 elever som läser ämnet modersmål samt ca 700 elever som har studiehandledning. Verksamheten växer också med fjärrundervisning vilket gör att nya möjligheter öppnas inom området. Mottagningsenheten tar emot alla kommunens nyanlända elever och genomför Skolverkets kartläggningar samt ger en kort introduktion till den svenska skolan. Eleven skrivs in direkt på sin hemskola men genomför kartläggningstiden på Mottagningsenheten på Kunskapens hus.

Ditt nya jobb
Som skoladministratör arbetar du med elev- och personaladministration samt scheman i våra olika IT-system. Du ger också service i olika frågor till chefer, medarbetare, vårdnadshavare och har kontakt med många under en dag. Vi är en flerkulturell arbetsplats som värdesätter att vi alla är unika! I rollen kommer du också att arbeta med rapportering av resultat och statistik till olika myndigheter. I det dagliga löpande administrativa arbetet kan det även komma att ingå fakturering, olika beställningar samt framtagande av olika underlag.

Dina kompetenser
Du har gymnasiekompetens samt gärna särskild utbildning inom administration. Tidigare erfarenhet av administrativt arbete från offentlig förvaltning är meriterande. För att möta tjänstens utmaningar ser vi att du som person är strukturerad, verksamhetsfokuserad och har förmåga att arbeta självständigt och prioritera i det dagliga arbetet. För att trivas i rollen krävs god förmåga i att uttrycka sig väl i både tal och skrift. Dina arbetsuppgifter utförs i olika IT-system och det är därför viktigt att du är systemvan och har lätt för olika system. God vana av att arbeta med Officepaketet, framför allt excel. Andra system så som Tieto Education, Visma (personal och proceedo), TE Plan och Es-maker är också fördelaktigt.

Du kommer arbeta i en organisation som befinner sig i ständig förändring och utveckling, därför behöver du vara såväl flexibel som serviceorienterad. Tjänsten innebär många kontaktytor, vilket gör att vi ser vikten av att du har en mycket god samarbetsförmåga.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Urval och intervju sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Malin Håård, chef, 036-102238
Marie Pålsson, facklig kontaktperson Vision, 036-106471

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.