search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Kurator

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFamiljecentral
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100 eller enligt överenskommelse
Tillträdesdagenligt överenskommelse till 2020-08-31
Sista ansökningsdag2019-06-23
Referensnr19-70-0114
Publicerad2019-06-12
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Familjecentral
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100 eller enligt överenskommelse
Tillträdesdag
enligt överenskommelse till 2020-08-31
Sista ansökningsdag
2019-06-23
Referensnr
19-70-0114
Publicerad
2019-06-12

Vilka är vi?

Socialtjänstens verksamhet för barn, ungdom och deras föräldrar är organiserade inom tre områden - myndighet, öppenvård och Råd & service. Verksamheten vilar på systemisk grund och vi använder oss av forsknings- och evidensbaserade och lösningsfokuserade metoder.

Råd & service ansvarar för det förebyggande arbetet och tidiga insatser. Målet för verksamheten är att utifrån hela familjens livssituation främja god hälsa hos barn och föräldrar genom att tidigt upptäcka och tillgodose olika behov.

I Jönköpings kommun finns tio familjecentraler (varav två är familjecentralsliknande) utspridda geografiskt i kommunen. En familjecentral bedriver verksamhet som är hälsofrämjande, generell, tidigt förebyggande och stödjande samt riktar sig till föräldrar och barn i åldrarna 0-6 år. Basen är den allmänna kvinno- och barnhälsovården i samverkan med öppna förskolan samt en förebyggande socialtjänst. Uppdraget för verksamheten är att utifrån hela familjens livssituation främja en god hälsa hos barn och föräldrar.


Vad gör vi?
Som kurator kommer du att arbeta i förebyggande socialt arbete, individuellt eller i grupp och i nära samverkan med övriga yrkeskategorier på familjecentralen. Du kommer att arbeta med psykosocialt stödjande föräldraarbete i frivilliga former under kortare eller längre tid. På familjecentralen ges vägledning om vart man som förälder kan vända sig i olika situationer och ge stöd i kontakter med olika myndigheter. Du initierar, medverkar och leder föräldragrupper för föräldrar med såväl allmänna som speciella behov, t.ex. föräldragrupper enligt Vägledande Samspel (ICDP). Grupperna erbjuds i nära samverkan med övriga professioner på familjecentralen. 
Viss arbetstid kan förläggas på icke kontorstid.


Vem söker vi?
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren finner relavant för tjänsten. Utbildning i systemteori, MI, ICDP, Komet eller annat föräldraskapsstödjande program är meritande. Du har erfarenhet av socialt arbete i barnfamiljer och/eller av förebyggande arbete. Önskvärt är erfarenhet av att arbeta med familjer med olika kulturella bakgrunder.

Du är en stabil och självgående person som har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer samt samarbetar bra med andra. Stor vikt läggs på personlig lämplighet. Körkort är önskvärt.

Vi erbjuder:
Du kommer ingå i en arbetsgrupp med 15 kuratorer från familjecentralerna samt 3 medarbetare inom föräldraskapsstöd. Det finns en bred och gedigen kompetens och erfarenhet i gruppen och du kommer under introduktionen få mentorsstöd från en kollega.

Utöver det så erbjuder vi
• Ett flexibelt arbete med stort eget ansvar i planering och genomförande
• Betald semester första anställningsåret
• Semesterväxling
• Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
• Rabatt på gymkort, länstrafikens årskort och biobiljetter

Övrigt
Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Arbetstiden är i huvudsak dagtid, viss arbetstid på kvällstid förekommer.
Vikariatet avser vår familjecentralsliknande verksamhet i Norrahammar.
Ange önskad sysselsättningsgrad.

Urval sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Upplysningar
Enhetschef Malin Broddegård, 036-10 58 52
Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.