search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Controller

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsEkonomienheten
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100% eller enligt överenskommelse
Tillträdesdag2019-09-02
Sista ansökningsdag2019-07-14
Referensnr19-70-0115
Publicerad2019-06-20
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Ekonomienheten
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100% eller enligt överenskommelse
Tillträdesdag
2019-09-02
Sista ansökningsdag
2019-07-14
Referensnr
19-70-0115
Publicerad
2019-06-20

Vilka är vi?
Socialförvaltningen är en av kommunens största förvaltningar med ca 5 000 anställda och en budget på drygt 3 miljarder kronor. Förvaltningen jobbar med människor i alla åldrar och livssituationer - barn, ungdomar, familjer, äldre och personer med funktionsnedsättning.

Ekonomienheten är en direkt underställd enhet till Socialdirektören och ingår i förvaltningens gemensamma stab och består av 22 medarbetare varav 12 ekonomer. Arbetsplatsen är centralt belägen i Jönköping. Tillsammans utgör vi en viktig stödfunktion för verksamhetens chefer genom vår breda kompetens som ekonomer, ekonomiadministratörer och avgiftsadministratörer.

Vad innebär tjänsten?
I denna roll kommer du arbeta  med olika slags ekonomiska utredningsuppdrag som i delar kommer vara av strategisk karaktär. Du kommer även svara för samordning, utredning och avtalsuppföljning kopplat till s.k. Fritt val. Fritt val innebär möjlighet för den enskilde att välja mellan en kommunal- eller privat utförare och du kommer bli en viktig kontaktyta mellan socialförvaltningen och de privata utförarna. Din roll kommer innebära utvecklingsarbete dels avseende ekonomistyrning vid förvaltningen men även inom Fritt val-systemet. Du kan också komma ingå i andra utvecklingsprojekt på förvaltnings- eller kommunnivå.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har högskoleexamen med ekonomisk inriktning och du bör ha några års erfarenhet av att arbeta som ekonom, revisor eller liknande. Likaså är det en fördel om du tidigare arbetat inom en politisk styrd organisation. Du är en självgående person som har god förmåga att i samarbete med andra driva uppgifter och processer framåt, du har ett serviceinriktat tänk i ditt arbete och har alltid kvalitén i fokus. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad får du?
•En stark gruppkänsla med engagerade kollegor
•Flexibel arbetstid
•Generösa möjligheter till kompetensutveckling
•Semesterväxling
•Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
•Rabatt på gymkort, länstrafikens årskort och biobiljetter

Övrigt
Intervjuer påbörjas v.31.

Upplysningar
Ekonomichef Greger Kjellman, 0725-070262
Administrativ chef, Annika Edlund, 036-106145

Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.