search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Rektor

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBäckadalsgymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnl överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-07-16
Referensnr19-61-0107
Publicerad2019-06-24
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Bäckadalsgymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-07-16
Referensnr
19-61-0107
Publicerad
2019-06-24

Är du en engagerad pedagogisk ledare med ett stort intresse för elevers utveckling? Har du dessutom förmågan att se dina medarbetare och skapa teamkänsla? Då är arbetet som rektor hos oss på Bäckadalsgymnasiet någonting för dig! Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Som rektor hos oss
… har du våra elevers lärande, kunskapsutveckling och måluppfyllelse i fokus. Du är operativ, övergripande och strategiskt ansvarig för ditt område och du ingår i skolans ledningsgrupp. Du utvecklar visioner och mål för verksamheten i dialog med medarbetarna och förväntas leda det pedagogiska utvecklingsarbetet samt se till att enheten arbetar mot gemensamma mål. Det är därför viktigt att du arbetar tillsammans med dina medarbetare, med fokus på arbetsglädje och medarbetarskap och att du är lyhörd för idéer och förslag.

Du leder det systematiska kvalitetsarbetet för ditt område, där du som rektor tillsammans med din personal förväntas utveckla arbetet med utvärdering och uppföljning för elevernas måluppfyllelse. Till din hjälp finns gymnasiechef, rektorskollegor och en stab som stöttar dig i frågor som rör bland annat ekonomi, HR och elevadministration. Som rektor på gymnasieskola har du även stöd av Utbildningsförvaltningen som är den största förvaltningen inom Jönköping kommun och erbjuds kompetensutveckling samt interna och externa samarbeten. Självklart omfattas din anställning av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt fördelaktiga personalförmåner.

Bäckadalsgymnasiet
… är den yngsta gymnasieskolan i Jönköpings kommun och har sedan start varit en skola där fokus legat på yrkesutbildning, men hela tiden haft inslag av högskoleförberedande gymnasieutbildning och till läsåret 2019/2020 startas SA och EK på skolan. På skolan arbetar ungefär 190 medarbetare som tillsammans arbetar för måluppfyllelse samt skolans utveckling och det finns en aktiv personalklubb som ordnar olika aktiviteter som bidrar till skolans sammanhållning. Våra värdeord är elevfokus, tydlighet, respekt, höga förväntningar och delaktighet/samarbete. Orden i vår värdegrund ska finnas med i allt vi gör och är länken mellan statliga och kommunala uppdrag. Läs mer om Bäckadalsgymnasiet.

Vi söker dig
… som har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning. Du är väl bekant med de styrdokument och myndighetskrav som gäller för gymnasieskolan och vi ser gärna att du har erfarenhet från rektorsrollen. Du har vidare ett stort pedagogiskt kunnande och har arbetat med att driva skolutveckling samt förändringsarbete med goda resultat. Du är trygg i din roll som ledare och har förmågan att fatta tydliga beslut samt ta ansvar för beslutens kvalitet och konsekvenser. Vi fäster stor vikt vid din samarbetsförmåga och personliga lämplighet, arbetet kräver stor självständighet, initiativförmåga och flexibilitet. Det är meriterande om du genomgått den statliga rektorsutbildningen, men om inte ombesörjer arbetsgivaren för anmälan till denna.

Välkommen med din ansökan!
I ditt personliga brev vill vi att du ger exempel på framgångsrika utvecklings-/förändringsarbeten som du genomfört och vad som varit framgångsfaktorer i dessa, hur du ser på ditt uppdrag som rektor på Bäckadalsgymnasiet samt hur du realiserar ditt pedagogiska ledarskap.
Vi ber dig också lämna för tjänsten relevanta betyg och intyg när du söker eller vid eventuell intervju samt ange minst två referenser. 
Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Vill du veta mer?
Gymnasiechef: P-O Johansson, tfn 036-10 62 70, per-olof.johansson3@jonkoping.se
Chef Gymnasium och vuxnas lärande: Marie Protiwa, tfn 036-10 67 71, marie.protiwa@jonkoping.se
Våra fackliga företrädare når du via nedanstående länk

Länk: Fackliga representanter

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.