search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Skolkurator till Erik Dahlbergsgymnasiet

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsErik Dahlbergsgymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag20190812
Sista ansökningsdag2019-07-25
Referensnr19-61-0108
Publicerad2019-06-25
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Erik Dahlbergsgymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
20190812
Sista ansökningsdag
2019-07-25
Referensnr
19-61-0108
Publicerad
2019-06-25

Om Erik Dahlbergsgymnasiet
I våra korridorer, föreläsningssalar och personalrum hittar du cirka 1500 elever och 160 medarbetare som tillsammans arbetar för att skapa de bästa förutsättningarna för ungdomar i utveckling. Erik Dahlbergsgymnasiet har många år i rad varit förstahandsvalet hos högstadieelever när det är dags för dem att välja gymnasieskola och har en omvittnat trivsam miljö som präglas av medinflytande, ansvarstagande och trygghet.

Besök gärna vår hemsida www.edgymnasiet.se där du kan läsa mer om oss som skola och våra program.


Vad söker vi?
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning som kan bedömas likvärdig. Erfarenhet som skolkurator och/eller socialtjänst och av arbete med elever med psykosociala behov, är meriterande. Vidare behöver du som söker ha kunskaper om ungdomars utveckling och kännedom om socialtjänstlagen och andra relevanta lagar är också ett krav.

Som person är du flexibel, engagerad, kreativ, lyhörd och empatisk. Du är självständig i ditt arbetssätt, målmedveten och tar eget ansvar för dina arbetsuppgifter. Då jobbet inkluderar samarbete med olika delar av elevhälsoteamet och övrig personal, samt elever och deras vårdnadshavare, förutsätter vi att du både är van och trivs med samarbete, har en god social kompetens och personlig lämplighet. Självklart har du ett genuint intresse av att arbeta med ungdomar där din förmåga att intressera och entusiasmera är något vi värderar högt, likaså din flexibilitet och utvecklingsförmåga. I denna rekrytering kommer stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
 

Vad innebär arbetet?
Som skolkurator ingår du i skolans elevhälsoteam som tillsammans arbetar hälsofrämjande och förebyggande. Skolkurators arbete är direkt riktat till elever eller indirekt via lärare för att stödja enskild elev. Du kommer att arbeta med psykosocialt och kurativt stöd till elever där samtal kan vara stärkande, vägledande och bearbetande. I rollen ingår även att ha samarbete med externa instanser samt arbete med relevanta handlingsplaner. Kuratorerna i kommunen ingår i handledningsgrupper som träffas regelbundet.
 

För att underlätta rekryteringen…
ber vi dig bifoga för tjänsten relevanta betyg och intyg när du söker eller vid eventuell intervju. Vi vill även att du i din ansökan anger vilken av tjänsterna det är du söker.

Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret (för arbete inom skola eller förskola) och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Var god ange även minst två referenser, varav en tidigare chef, i samband med din ansökan. Observera att intervjuer kan komma att ske innan dess att sista ansökningsdatum löpt ut, tveka därför inte med att inkomma med din ansökan snarast!


Upplysningar
Jesper Dahlquist, rektor, tel. 036-10 63 12
Sofia Einarsson, rektor, tel. 036-10 52 06
Våra fackliga representanter når du via nedanstående länk
https://www.jonkoping.se/fackligaubf

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.