search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Handläggare LSS/SoL

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100 %
Tillträdesdag2019-08-12 till Ca 1 år
Sista ansökningsdag2019-07-17
Referensnr19-70-0120
Publicerad2019-07-03
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2019-08-12 till Ca 1 år
Sista ansökningsdag
2019-07-17
Referensnr
19-70-0120
Publicerad
2019-07-03

Är du en klippa på att strukturera och planera ditt arbete och vill vara med och utveckla vår verksamhet inom handläggning LSS/SoL? Då har du kommit rätt!


Vilka är vi?
Område myndighet har en central roll inom funktionshinderomsorgen och ansvarar för den samlade beslutsprocessen för personer med funktionsnedsättning enligt Socialtjänstlagen (SoL) och Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS). Hos oss är vi idag runt 35 kompetenta handläggare som årligen ansvarar för att kommunens invånare får en rättssäker och professionell bedömning. Vi arbetar utifrån upprättade processkartor och tydliga rutiner för de olika arbetsprocesser och insatser som kan bli aktuella. Tillsammans är vi ett glatt och prestigelöst team med god sammanhållning som vi nu söker kollegor för två vikariat som vill bli delaktiga i vårt viktiga och meningsfulla arbete under en begränsad period.


Vad innebär tjänsten?
Som handläggare inom funktionshinderomsorgen arbetar du med den samlade beslutsprocessen inom LSS och SoL. Du utreder, bedömer och fattar beslut utifrån aktuell lagstiftning samt gör uppföljningar av fattade beslut. Arbetet innebär omfattande kontakter med såväl den enskilde som med anhöriga, utförare av den beslutade insatsen, andra myndigheter och vårdgivare. I dessa kontakter är det viktigt att ge korrekt och tydlig information om insatser/bistånd.
Område Myndighet använder verksamhetssystemet Magna Cura för dokumentation. I ditt arbete får du utöver kollegialt stöd också handledning av din enhetschef samt vid behov extern handledning.


Vem söker vi?
Du som söker har socionomexamen, examen från sociala omsorgsprogrammet eller likvärdig utbildning.
Vi vill att du har goda kunskaper i aktuell lagstiftning, vidare är det meriterande om du har erfarenhet av arbete som handläggare eller av målgruppen personer med funktionsnedsättning.
Vi söker dig som har ett stort engagemang och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett självständigt sätt. Du har god förmåga att arbeta med komplexa frågeställningar, samt har lätt för att uttrycka dig tydligt i såväl tal som skrift. Vidare kan du skapa och bibehålla goda kontakter såväl externt som internt. Det är önskvärt om du har körkort.


Vi erbjuder:
- 7 timmars arbetsdag
- Mentorskap och individuellt anpassad introduktion
- Möjlighet att fördjupa sig i olika typer av utvecklingsarbeten inom området
- Flexibel arbetstid
- Betald semester redan första anställningsåret
- Subventionerad friskvård
- Generösa möjligheter till kompetensutveckling
- Rabatt på biobiljetter


Övrigt
Urval sker löpande och intervjuer beräknar vi att hålla v.30 & 31.  Välkommen med din ansökan!


Upplysningar
Katarina Hernandez, 036-102530, Enhetschef 
Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.