search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lektor ma/no

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsGränna skolområde, Ribbaskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-08-12
Referensnr19-60-1915
Publicerad2019-07-03
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Gränna skolområde, Ribbaskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-08-12
Referensnr
19-60-1915
Publicerad
2019-07-03

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.


Välkommen till oss
Gränna skolområde består av Ribbaskolan F-9 i Gränna och Kumlabyskolan F-6 på Visingsö. Här arbetar totalt 75 personer och 600 elever har sin skolgång hos oss. Våra skolor erbjuder fina, fräscha och ändamålsenliga lokaler och vi finns i en vacker och inspirerande miljö vid Vättern. Högstadieskolan är byggd för tio år sedan med arkitektinspiration av den historiska miljön Gränna-Visingsö.

Alla som arbetar på Gränna skolområde arbetar för elevens bästa. Innevarande läsår fokuserar vi gemensamt på "Elevsyn" med syfte att öka elevernas måluppfyllelse och trygghet ytterligare. En positiv och trygg lärmiljö är viktig för oss och vi verkar tillsammans för en skola där vi för pedagogiska diskussioner och utvecklande samtal. Personalens kompetens och engagemang märks tydligt i det dagliga arbetet och när vi nu utvecklar skolan vidare. Vi strävar efter att vara en skola som vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Ditt nya jobb
Som lektor ska du i första hand undervisa och arbeta med uppgifter som hör till undervisningen. Utöver ditt läraruppdrag kan följande ingå i uppdraget som lektor;

  • driva ämnesövergripande projekt
  • bedriva egen forskning
  • handleda andra lärare i frågor kopplade till det specifika ämnet
  • hålla i kontakten med universitet och högskolor
  • hålla sig uppdaterad om aktuell forskning på området och att sprida den kunskapen i kollegiet
  • vara huvudansvarig för ett ämne.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i ma/no åk 7-9 och har en forskarutbildning (licentiat- eller doktorsexamen) inom ämnesområdet matematik eller alternativt i naturorienterande ämnen.
Du har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen och kan styrka att du har visat pedagogisk skicklighet under minst fyra år som lärare inom skolväsendet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet där vi söker dig som är en positiv person, som ser möjligheter och bidrar till utveckling. Du är trygg i din lärarroll, en tydlig ledare och en god förebild. I ditt arbete sätter du elevernas kunskapsutveckling i fokus. Du har ett inkluderande förhållningsätt, är ansvarstagande, strukturerad och kvalitetsmedveten. Du har även en god samarbetsförmåga och är lösningsfokuserad.

Övrigt
Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför tjänsten söks, beskrivning av kunskaper inom IKT (informations- och kommunikationsteknik) och akademiska meriter. Förutom det personliga brevet ska ansökan också innehålla CV, Lärarlegitimation, Examensbevis samt Studieintyg.

Ansök gärna så snabbt som möjligt då urval och intervjuer kommer ske löpande under annonstiden.

Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Rektor Pär Palmgren, tfn 036-10 66 60, par.palmgren@jonkoping.se
Maria Sparf, utvecklingsstrateg, maria.sparf@jonkoping.se
Fackliga representanter 
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.