search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Socialsekreterare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFörsörjningsstöd, Sofiahuset
AnställningsformTidsbegränsad, 1 år med ev. förlängning
Omfattning100 %
Tillträdesdag2019-10-01 och 1 år framåt med ev. förlängning
Sista ansökningsdag2019-08-11
Referensnr19-70-0126
Publicerad2019-07-15
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Försörjningsstöd, Sofiahuset
Anställningsform
Tidsbegränsad, 1 år med ev. förlängning
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2019-10-01 och 1 år framåt med ev. förlängning
Sista ansökningsdag
2019-08-11
Referensnr
19-70-0126
Publicerad
2019-07-15

Vilka är vi?
Försörjningsstöd Sofiahuset är den enhet inom Individ- och familjeomsorgen, som tar emot alla nybesök samt enheten för Unga vuxna som handlägger försörjningsstöd för personer under 25 år. I team mottagning arbetar cirka 10 handläggare samt 6 handläggare i enheten Unga Vuxna.

Då en av våra medarbetare ska vara föräldraledig behöver vi en vikarie för henne. Placeringen är idag i unga vuxna men vi ser gärna att det finns ett intresse av att även arbeta på mottagningsenheten. Vi är en arbetsgrupp som präglas av samarbete, här hjälps vi åt och ingen står ensam i att fatta svåra beslut. Som handläggare har du stöd att tillgå bland annat av engagerade kollegor och chef samt en kunnig 1:e socialsekreterare. Inom vår enhet finns också team budget och skuldrådgivning, hyresskuldsrådgivning och reception. Arbetsplatsen är centralt belägen i Jönköping, där sammanlagt ca 120 personer arbetar.


Vad gör vi?
På team mottagning tar du som socialsekreterare självständigt emot personer som söker försörjningsstöd för första gången eller som inte varit aktuella under det senaste året. I mottagningen görs en grundlig utredning av den biståndssökandes framställan, ekonomiska situation och förutsättningar för att vara berättigad till ekonomiskt bistånd. Utredningen görs med hjälp av utredningsverktyget Instrument X. Arbetet är utmanande och stimulerande och som socialsekreterare är du ofta den första kontakten som medborgaren möter inom socialtjänsten. I rollen har du en omfattande delegation att fatta egna beslut med goda möjligheter att diskutera i arbetsgruppen. Vi erbjuder dig ett utmanande arbete där den ena dagen inte är den andra lik. Du ska trivas med att hantera ibland inte helt självklara ärenden. Sammanhållningen hos oss är god och man stöttar varandra i svåra beslut.


Vem söker vi?
Vi söker dig som har socionomexamen. Erfarenhet inom området och myndighetsutövning är meriterande. Du som söker kan uttrycka dig väl i det svenska språket, både i tal och skrift. Du har intresse och viljan att möta människor i olika situationer samt förmåga att kunna fatta beslut. Att du tycker om att samarbeta och ingå i ett team som ställer upp för varandra ser vi som en självklarhet.


Vad erbjuder vi?
- 7 timmars arbetsdag
- Flexibel arbetstid
- Handledning
- En stark gruppkänsla med engagerade kollegor
- Generösa utbildningsmöjligheter 


Övrigt
Tjänsten är på 100 %.
Urval sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan till oss redan idag!


Upplysningar
Helena Sandgren, Enhetschef 036-107678
Marie Crona 1:e, handläggare 036-106611
Fackliga representanter, http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.