search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Stödassistent till Vanadingatan

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-08-26
Referensnr19-70-0129
Publicerad2019-07-29
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-08-26
Referensnr
19-70-0129
Publicerad
2019-07-29

Vill du bli en del av arbetet kring en eller flera ungdomar med särskilt behov av trygghet, kontinuitet och struktur? Då är en tjänst på Vanadingatans barn- och ungdomsboende rätt för dig!

Vilka är vi?
På Vanadingatan i Taberg arbetar vi med barn och unga med intellektuella funktionsnedsättningar och diagnoser inom autismspektrumet och/eller särskilt stora behov av en individuellt utformad miljö. I nuläget bor ett barn på Vanadingatan. Vi söker nu en ny kollega till vårt team.  

Vad gör vi?
På barn- och ungdomsboendet bor medborgarna permanent. Vi jobbar med ungdomarna som är i särskilt behov av trygghet, kontinuitet och struktur. Individens behov är alltid i centrum och vi ger stöd i form av pedagogiska insatser och lågaffektivt bemötande. Vi genomför omvårdnadsarbete och är delaktiga i ungdomarnas aktiviteter. Vi arbetar utifrån kontaktmannaprincipen, vilket innebär att vi har kontakt med bland annat föräldrar, skola, fritids och daglig verksamhet.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är rätt person för jobbet! Du som söker ser vi gärna har utbildning och/eller erfarenhet av att arbeta inom autism, har gått omvårdnadsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller motsvarande. Du kanske har utbildning på KY/YH- eller på högskolenivå inom beteendevetenskap eller specialpedagogik. Det viktiga är att du har en lugn och trygg personlighet samt har god förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt. Du förväntas tillsammans med övriga medarbetare planera och strukturera arbetet på ett självständigt, flexibelt och ansvarsfullt sätt. Vidare ser vi gärna att du har b-körkort.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?
- Tillsvidaretjänst 100% eller efter eget önskemål
- Vi tillämpar individuell lönesättning baserat på arbetets komplexitet.
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Betald semester från första anställningsåret.
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.
- Förmånscykel

Övrigt
Provanställning kan komma att tillämpas.
Arbetstiden är förlagd till dag/kväll, sovande jour och helger. Då ungdomarna är i skolan på dagtiden förekommer det främst kväll, sovande jour samt helgtjänstgöring.

Vi tillämpar löpande urval, intervjuer kommer att ske efter ansökningstiden löpt ut. Välkommen med din ansökan redan idag!

Upplysningar
Simon Butros, Enhetschef - 036- 107754
Janna Josefsson, Enhetschef - 036- 105902
Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.