search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare i fritidshem/Fritidspedagog

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsJunedals grundsärskola
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-08-30
Referensnr19-60-2017
Publicerad2019-08-09
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Junedals grundsärskola
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-08-30
Referensnr
19-60-2017
Publicerad
2019-08-09

Vill du ha ett av de viktigaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss
Junedalskolan ligger centralt i Jönköping med närhet till stadens faciliteter samtidigt som Jönköpings vackra stadspark ligger bara 10 minuters promenad bort. Vi har för närvarande ca 850 elever i grundskola och grundsärskola 7-9, ett elevunderlag som kommer att öka i båda dessa verksamheter framöver. Vi på Junedalsskolan arbetar för att varje elev ska nå toppen av sin egen potential, för att nå dit arbetar våra engagerade medarbetare genom att motivera, stimulera nyfikenhet samt ha höga förväntningar på elevernas förmåga att utvecklas.

Hos oss ska alla trivas, vara trygga och känna arbetsglädje. Vi arbetar runt eleven med ett helhetsperspektiv där eleven ska kunna känna trygghet, glädje, ansvar och självständighet som ger en bra grund för kunskapsinhämtandet. 

Ditt nya jobb
Vi söker dig som vill arbeta som lärare med inriktning fritidshem på Junedals grundärskola. Fritidshemmet/LSS ska komplettera skolan och erbjuda en meningsfull fritid och stöd i utvecklingen. Du är en viktig del för elevens hela dag i vår verksamhet.

Du kommer att ingå i ett arbetslag som tillsammans planerar, genomför och utvärderar verksamheten i fritidshemmet utifrån de styrdokument som finns. Varje vecka träffar du dina kollegor för gemensam fritidshemskonferens/kompetensutveckling samt har tid för planering i det egna arbetslaget. Självklart finns även utrymme för egen planering. Under skoltiden är du med och stöttar i det dagliga arbetet, på raster och vid vissa förflyttningar.

Tillsammans med övrig personal ansvarar du för att ge eleverna en lärande, meningsfull, utmanande och rolig vistelse i våra verksamheter. I ditt arbete strävar du efter att utveckla varje elevs förmågor, kunskapsmässigt och socialt.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är legitimerad lärare för fritidshem. Har du ännu inte fått din legitimation är du också välkommen att söka. Vi tror att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med barn med särskilda behov och är en person som ser möjligheter även när något är svårt. Du ska vara väl insatt i -och konkret använda skolans styrdokument i verksamheten.

Som person har du lätt för att skapa personliga relationer med elever och arbetar för trygghet och studiero. Du tycker om att finnas till för alla elever på skolan och anammar skolans gemensamma förhållningssätt. Vidare har du god samarbetsförmåga och klarar av att behålla lugnet i stressiga situationer, du är även flexibel och lyhörd för både barn, vårdnadshavare och kollegor.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga intyg och betyg relevanta för tjänsten. Urval och intervjuer kan komma att ske före ansökningstiden har gått ut så vi ser fram emot din ansökan snarast. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Länk: till belastningsregistret 

Varmt välkommen med din ansökan!


Upplysningar
Frågor och upplysningar om tjänsten lämnas av:
Florence Rådefjäll, bitr. rektor 036–105562
Irena Hanzek, rektor 036–106181
Malin Tufvesson Sandblad, Lärarförbundet 036–107448

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.