search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Specialpedagog

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsÖxnehaga fo
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdagefter överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-09-15
Referensnr19-60-2004
Publicerad2019-08-13
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Öxnehaga fo
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
efter överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-09-15
Referensnr
19-60-2004
Publicerad
2019-08-13

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje. 


Välkommen till oss på Öxnehaga förskoleområde
Öxnehaga förskoleområde består av Gethagens fsk, Kalvhagens fsk, Kohagens fsk samt Oxhagens fsk. TIllsammans strävar vi efter att barnen på Öxnehaga ska få en bra grund i det livslånga lärandet. Våra värdeord för verksamheten är Tryggt, Lärande och Roligt. Vår vision är att i mötet med barn och vårdnadshavare skapa en verksamhet som utvecklar språk och identitet.
Vill du läsa mer o oss- besök våra hemsidor för de olika förskolorna.
Öxnehaga är ett mångkulturellt område med många spännande möten som berikar verksamheten. 
Våra förskolor ligger nära bussförbindelser och med gångavstånd till Huskvarna station, dit möjlighet att pendla med tåg finns.

Dina arbetsuppgifter
Vi söker ytterligare en specialpedagog som vill vara med i vårt Barnteam, som består av rektor och två specialpedagoger, för att utveckla den pedagogiska verksamheten på Öxnehaga.
Som specialpedagog arbetar du med att stödja arbetslagen i arbetet med språkligt stimulerande lärmiljöer samt att självständigt stödja och handleda pedagoger i deras arbete med barnen. Tillsammans arbetar ni mot målet att varje barn ska ges möjlighet att lyckas i förskolan.
Du kommer att genomföra pedagogiska utredningar såväl som specialpedagogiska insatser tillsammans med personalen och rektorn. En viktig del i arbetet är att tillsammans med övrig specialpedagog stötta rektor i arbetet med särskilt stöd och extra anpassningar och att vara drivande i personallag och utvecklandet av arbetssätt som gynnar barnens lärande och omsorg.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är utbildad specialpedagog eller i slutet av din utbildning, gärna med en förskollärarutbildning i grunden. Du har även erfarenhet av att arbeta med barn.

Som person är du en förebild för andra. Du ska stödja och stötta pedagogerna. Därför är det viktigt att du har en pedagogisk kunskap och kan inspirera andra människor. De är viktigt att du kan vara tydlig men också ha ett ödmjukt sätt både mot personal och föräldrar. Vi tänker att du tillsammans med rektor och personal skapa nya tankesätt, förhållningssätt och/eller anpassningar för skapa en utvecklande lärmiljö där alla barn kan nå målen och må bra! 

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du sökar. Tänk på att skollagen kräver utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dolument kan vara lång. 
Här hittar du hur du gör din ansökan ur belastningsregistret

Vi genomför löpande intervjuer under ansökningstiden

Upplysningar
Charlotte Sundqvist, Rektor
tel 036 102413
charlotte.sundqvist@jonkoping.se

Johan Sandberg, bitr. rektor
tel 036 102413
johan.sandberg@jonkoping.se

Annika Nero, Lärarförbundet
tel 036- 107833
annika.nero@jonkoping.se 

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.