search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Stödpedagog med erfarenhet av pedagogiskt arbete till servicebostad!

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100 %
TillträdesdagSnarast till 6 månader eller längre
Sista ansökningsdag2019-09-30
Referensnr19-70-0135
Publicerad2019-08-26
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Snarast till 6 månader eller längre
Sista ansökningsdag
2019-09-30
Referensnr
19-70-0135
Publicerad
2019-08-26

Vilka är vi?
Havsörnsgatans serviceboastad är en liten arbetsplats beläget på Råslätt. Hit tar du dig lätt med buss, då 2 av 3 citybussar utgår härifrån.
I vår verskamhet ser vi ser varandras olikheter och erfarenheter som en tillgång. På vår arbetsplats arbetar både män och kvinnor med ett gemensamt fokus, att ge våra medborgare det stöd de behöver i vardagen. Vår målgrupp är personer med intellektuella funktionsvariationer. Till servicebostaden hör fyra lägenheter och stöd ges till 4 medborgare med varierande behov. Vi söker dig som har erfarenhet av målgruppen och som förstår och använder dig av pedagogiskt metoder i ditt arbete.


Vad gör vi?
Arbetet vi utför innehåller praktiska och sociala insatser och är inte begränsat till hemmet utan kan även omfatta aktiviteter utanför bostaden. Arbetssättet är individuellt planerat stöd som utformas utifrån ett socialt, pedagogiskt och motiverande perspektiv. Vi arbetar med aktivt fadderskap/ kontaktmannaskap för att på bästa sätt kunna stötta medborgarna till ett aktivt deltagande i samhället och i vardagen. Med medborgarna i fokus arbetar vi för att utveckla vår verksamhet och våra rutiner för att möta upp de behov som uppstår. Detta gör vi tillsammans genom dialog och ansvarfördelning inom gruppen.


Vem söker vi?
Vi söker dig som har läst omvårdnadsprogrammet eller barn och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Erfarenhet av att ha arbetat som stödassistent sedan tidigare minst 3 år och som har kunskap om målgruppen är ett krav. Då vi använder oss av pedagogiska arbetssätt i yrket är det ett krav att du arbetat pedagogiskt och har en god pedagogisk insikt. Rollen kräver att du har en god samarbetsförmåga, är initiativtagande, strukturerad och självgående i ditt arbete. Vi tror att du som söker uppskattar att tillhöra en arbetsgrupp och ser att alla i gruppen är viktiga resurser och delaktiga i det goda arbete vi ska utföra. B-körkort är ett krav.


Vad erbjuder vi?
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter


Övrigt
Arbetet är förlagt till dag/kväll/helg/journätter.
Urval sker löpande, välkommen med din ansökan redan idag!
Det är två tjänster på vikarat där omfattningen är 6 månader eller längre som ska tillsättas.


Upplysningar
Caroline Nordström, Enhetschef tel: 036-10 73 27
Lisa- Maria Ek, Arbetsplatsombud, 036-103611
Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.