search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Speciallärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsKålgårdsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-09-29
Referensnr19-60-2035
Publicerad2019-08-26
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Kålgårdsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-09-29
Referensnr
19-60-2035
Publicerad
2019-08-26

Vill du ha ett av de viktigaste och roliga uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje!  

Välkommen till oss!
Kålgårdsskolan är en F-6-skola som är centralt belägen i Jönköping med närhet till natur, kultur och kommunikationer. En kort bussresa bort ligger även populära idrottsanläggningar som Kinnarps arena och Rosenlundsbadet. Kålgårdens skolområde består av en skola med drygt 280 elever. Skolan har fyra fritidshem, samt döv- och hörselklasser, tal- och kommunikationsklasser samt sedan ett år tillbaks grundsärskola med inriktning träningsskola. Till hösten söker vi en speciallärare med inriktning mot grundskolan.

Dina arbetsuppgifter
Vi söker en speciallärare för arbete mot våra klasser i åk 1-3. Ditt uppdrag är främst att arbeta med våra elever för att stödja dem att nå målen. Vårt fokus på Kålgårdsskolan är att ansträngning och träning ger resultat, därför är du en viktig kugge i detta arbete. Ditt arbete med att träna våra elever kan ske i olika konstellationer; i klassrummet, i mindre grupper eller enskilt med en elev. I arbetslaget är du tillsammans med skolans specialpedagog ett viktigt stöd kring elever med extra anpassningar och där pedagogiska kartläggningar behöver göras. Du har ett tätt samarbete med vår specialpedagog och ingår i specteamet bestående av specialpedagoger, speciallärare och logoped. Under läsåret kommer vi att starta ett lokalt resurscenter och här kommer specialpedagoger och speciallärare att ha ett viktigt uppdrag.

Kompetenskrav
Du ska vara behörig lärare med speciallärarutbildning. Du ska ha goda pedagogiska kunskaper och vara väl förtrogen med läraruppdraget utifrån gällande styrdokument. Du ska ha ett inkluderande bemötande där utgångspunkten är att alla elever vill och kan lära sig. God samarbetsförmåga med elever, kollegor och vårdnadshavare förutsätts. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Grundläggande IKT-kunskaper är ett krav.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetarevisar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länken till beställning av belastningsregister här.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Rektor Louise Hultman, 036-107336
Bitr. rektor Lotta Lagö, 036-102618
Bitr. rektor Harald Filipsson-Forsanker, 036-102132
Lärarförbundet Miriam Axelsson, 036-102681

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.