search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

FörvaltningMiljö-och hälsoskyddskontoret
ArbetsplatsMiljöskyddsenheten
AnställningsformTidsbegränsad (2020-06-30)
Omfattning100 %
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-09-18
Referensnr19-51-0008
Publicerad2019-08-29
Förvaltning
Miljö-och hälsoskyddskontoret
Arbetsplats
Miljöskyddsenheten
Anställningsform
Tidsbegränsad (2020-06-30)
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-09-18
Referensnr
19-51-0008
Publicerad
2019-08-29

Arbetsplatsbeskrivning
Miljö-och hälsoskyddsförvaltningen är en lokal tillsynsmyndighet för verksamheter som omfattas av miljöbalken, livsmedelslagen, m.fl. lagar. Kontoret är också pådrivande i det lokala Agenda 21-arbetet. På miljö-och hälsoskyddsförvaltningen arbetar knappt 50 medarbetare indelade i fyra enheter: miljöskydd, hälsoskydd, livsmedel och kansli.

Arbetsuppgifter
Tillsyn på miljöfarliga verksamheter (B, C och U-anläggningar), anmälningsärenden inom miljöfarlig verksamhet, remisser från olika myndigheter eller enheter inom kommunen samt hantera inkomna klagomål. Vi samverkar med andra tillsynsmyndigheter, exempelvis inom miljösamverkan Jönköpings län, men även nationellt.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är utbildad miljö-och hälsoskyddsinspektör eller har motsvarande akademisk utbildning. Erfarenhet från myndighetsutövning som miljö- och hälsoskyddsinspektör är ett stort plus.

Att kunna uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska är ett krav.

Vi använder EDP Vision som ärendehanteringssystem, så det är bra om du har erfarenhet av detta.

Personliga egenskaper
Du behöver ha en god kommunikativ förmåga i både tal och skrift. Arbetet är självständigt med stort eget ansvar samtidigt som du ska vara bra på att samarbeta. Det är viktigt att du är både serviceinriktad, kommunikativ och tycker om att möta nya människor. Arbetet kräver ett strukturerat arbetssätt och ett gott omdöme.

Kommunen strävar efter mångfald beträffande kön och etnisk bakgrund.

Övrigt
B-körkort är ett krav.

Upplysningar
Enhetschef miljöskyddsenheten, David Melle tel. 036-10 54 49.
Miljö-och hälsoskyddschef, Håkan Strid tel. 036-10 54 36.

Fackliga företrädare
Naturvetarna:
Karin Berg tel. 036-10 50 57.
Peter Prima tel. 036-10 72 12.  

Vision:
Amira Oruc tel. 036-10 50 51.

Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan med både ett personligt brev och CV.

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Miljö-och hälsoskyddskontoret
Miljökontoret är i första hand en lokal tillsynsmyndighet med uppdrag att övervaka att livsmedelslagstiftningen, miljöbalken, strålskyddslagen, m.fl. lagar efterföljs. Vi har också en viss rådgivande funktion till företag, privatpersoner och kommunala förvaltningar, samt är pådrivande i det lokala Agenda 21-arbetet.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.